П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Грудня 2017

УСТАНОВКИ ВІДДАЛИ, ПРЕЗИДЕНТА НАДБАЛИ

Чергові зміни до бюджету, районна програма організації харчування у школах і садочках, передача із районної власності майна і майнових комплексів загальноосвітніх шкіл, які ввійшли до новоутвореної Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ. Всі ці питання скликали районних обранців 18 грудня на позачергову сесію Кам’янець-Подільської районної ради.

Також цього дня вирішилася і бородата проблема: управління освіти таки скинуло непосильний тягар – три установки доочищення води. Тепер вони перебуватимуть на балансі Довжоцької, Кам’янської та Завальської сільських рад. Нагадаємо, що встановлювали їх біля шкіл, аби дітки пили очищену воду, але в районі роками не знаходилися кошти на їхнє утримання. Питання в тому, чи знайдуться сотні умовних одиниць у рік на їхнє обслуговування в сільських бюджетах, і чи активно купуватимуть воду селяни, аби хоча б відбити витрати на обслуговування установок. 

Усе ж головною темою обговорень стало внесення змін до районного бюджету на 2017 р. Перевиконання дохідної частини бюджету склало понад 416 тис.грн. Ці кошти будуть спрямовані на районну лікарню (більше як 195 тис.грн.) на придбання комп’ютерної техніки, електричних товарів, виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію відділення невідкладної допомоги. Перепаде із солідної суми і освіті, зокрема Довжоцькому НВК – на придбання матеріалів для впорядкування вводу електропостачання одного з корпусів, встановлення котла для Сокільської ЗОШ тощо.

Обранці виділили 50 тис.грн. на 2018 р. для перевезення строковиків і військових ЗСУ за контрактом до місць призначення. Також наступно-го року діятиме Програма територіальної оборони Кам’янець-Подільського району. Вона передбачає, зокрема, і навчання військових у разі прямого вторгнення ворога. Чимало дискусій було щодо цього питання, адже потягне програма аж 427 тис.грн. із без того збіднілого районного гаманця, але депутати вирішили: якщо не виділяти грошей на свою армію, то доведеться годувати чужу.

Цього дня було затверджено і Положення про створення депутатського клубу. Одразу обрали і його президента – Івана ГРОМИКА.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА, Любов ПАЛЬЧИКІВСЬКА.