П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
29 Грудня 2017

ПАНІВЦІ ЗАСВАТАЛА СЛОБІДСЬКО-КУЛЬЧІЄВЕЦЬКА ОТГ

Десятки селян у залі засідань, крики, галас – так 22 грудня розпочиналася сесія Пановецької сільської ради. Зібрала вона всіх 14 сільських депутатів і громадськість, адже цього дня вирішувалося доленосне питання: до якої з об’єднаних територіальних громад приєднуватися? Як гарна дівка на виданні, ця сільська рада мала декілька пропозицій: від Колибаївської ОТГ та від Слобідсько-Кульчієвецької. Цей вибір розсварив мешканців Цибулівки, Зубрівки і Панівців, які входять до Пановецької сільської ради.





ПАНІВЦІ ЗАСВАТАЛА СЛОБІДСЬКО-КУЛЬЧІЄВЕЦЬКА ОТГПід час засідання сесії перед мешканцями виступив голова Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ Руслан НЕСТЕРОВ. Після розповіді про переваги об’єднання він повідомив і про те, що в найближчих планах громади – ремонт центральної дороги від Устя до Кам’янця-Подільського, створення амбулаторії, яка обслуговуватиме 5 тисяч населення, на місці колишньої Устянської сільської ради. А всі свої питання селяни матимуть можливість вирішувати як не в старост, то в кабінеті прийому громадян у приміській Мукші Китайгородській. А до центру громади у Слобідці-Кульчієвецькій практично не буде потреби їхати.

Вибір уже був за пановецькими депутатами. Голосували таємно. У бюлетені – двоє ОТГ-претендентів і «Не підтримую жодну громаду». Беззаперечну перемогу – 10 голосів «за» – отримала Слобідсько-Кульчієвецька ОТГ, лише 1 голос – Колибаївська, два депутати не підтримували жодну, а один бюлетень залишився порожнім.

У свою чергу очільник Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ подякував за довіру та пообіцяв, що розмежування між колишніми Врубловецькою, Устянською, Пановецькою і Слобідсько-Кульчієвецькою сільськими радами не буде. Натомість першочергово вирішуватимуться найактуальніші та найпроблемніші питання.