Субота, 27 Квітня 2024 р.
5 Січня 2018

ГРОШІ ЛЮБЛЯТЬ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ

Новий рік об’єднані територіальні громади району зустрічали із затвердженими бюджетами-2018.

Доходи в усіх незалежних від району громад різні, як і амбіції та плани на наступний рік. Зрозуміло одне ­ бюджети в усіх ОТГ збільшилися порівняно з минулими роками, із чого стає зрозуміло, що гроші таки люблять незалежність. Проте, як вправно вони будуть використані, оцінювати пересічним громадянам. Що но­вого принесуть нові бюджети се­лянам, на що їм розраховувати, ми дізнавалися у представників місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад.

Бюджет ГУМЕНЕЦЬКОЇ ОТГ склав 85 млн.грн., із них власних доходів ­ майже 60 млн.грн. Із масштабних проектів у Гуменецькій ОТГ цьогоріч запланували: капітальний ремонт вулиць громади, будівництво водопроводів і капремонт вуличного освітлення.

КОЛИБАЇВСЬКА ОТГ розраховує на бюджет понад 24 млн.грн. Із них 10 млн. 700 тис.грн. ­ власних надходжень. Хоча сподіваються тут і на більші заробітки. Із першочергового, що хочуть зробити в громаді, ­ це перекриття шкіл у Ходорівцях і Колибаївці, клубу в Острівчанах, а також серйозно задумалися про капітальний ремонт трьох доріг громади.

У КИТАЙГОРОДСЬКІЙ ОТГ бюджет складає майже 20 млн.грн. Із них власних доходів ­ понад 5 млн. Кошти заплановані на захищені статті, тому особливих проектів у громаді не складають, головне завдання ­ вижити.

Приступила до активної роботи й СЛОБІДСЬКО­КУЛЬЧІЄВЕЦЬКА ОТГ. Бюджет тут складає майже 30 млн., із них 18 млн.  ­ власних доходів. Першочергово керівництво хоче зайнятися відновленням і добудовою нових водогонів у селах громади, ремонтом доріг і покращенням інфраструктури.