Середа, 08 Травня 2024 р.
12 Січня 2018

ОДНИХ ЩЕ ОБИРАЮТЬ, ІНШІ РІШЕННЯ УХВАЛЮЮТЬ

Політичне життя у новоутворених Жванецькій і Староушицькій ОТГ не вщухає. Цієї неділі, 14 січня, виборці першого одномандатного округу у Жванці та десятого у Гораївці підуть на повторне голосування, адже тут кандидати в депутати набрали однакову кількість голосів. І поки ще когось дообирають, чинні депутати, попри свята, активно включилися в роботу. В перші дні року новоспечені народні обранці, голови сільської та селищної рад провели перші сесії.

У Жванецькій ОТГ обранці виявилися найспритнішими і, напевно, малопитущими, адже вже 2 січня зібралися на сесію. Після вручення посвідчень депутатів і присяги сільського голови Тетяни КРИВОРУЧКО взялися до організаційних питань. Насамперед обрали секретаря сільської ради, ним стала Оксана ЛАЛАК, яка колись уже працювала секретарем, щоправда, у Сокільській сільраді. Також затвердили статут громади, створили виконком і постійні комісії. Визначилися і з двома заступниками сільського голови. Заступником і одночасно керуючим справами став Жванецький сільський екс­­голова Олександр СОЛТИНСЬКИЙ. А заступником із гуманітарних питань депутати обрали Марину РЕПІНЕЦЬКУ, яка раніше працювала у міській СЗОШ №5. Визначилися у громаді і зі старостами. В Руді, Гаврилівцях і Цвіклівцях до виборів старост обов’язки виконуватиме екс­секретар сільської ради Тамара ГРИГОРИШИНА, а в інших селах ­ сільські екс­голови сільських рад, які ввійшли до громади.

На 17 січня у цій громаді запла­нували наступну сесію, на якій прийматимуть бюджет­2018.

А 4 січня перша організаційна сесія відбулася в Староушицькій ОТГ. Після урочистостей і вручення посвідчень депутатів, присяги селищного голови Анатолія ТИМЧУКА обрали секретаря сільської ради ­ Ларису РОЗВОРУК, яка працювала землевпорядником у Грушківській сільраді, а заступником із гуманітарних питань став сільський ексголова Крушанівської сільради Ігор ЧОРНИЙ. Того ж дня депутати ухвалили рішення про реор­ганізацію сільських рад, які вві­йшли до громади, а також призначили виконувачів обов’язків старост. У Подільському старостою залишиться сільський екс­­голова Оксана ЛАРУКОВА, у селах, що входили до Нефедовець­кої сільської ради, ­ Інна КАСЬЯН, до Грушківської ­ Ганна КОМАР, Крушанівської ­ Вікторія ПРОДАН.

Наступну сесію, бюджетну, де­путати запланували на 15 січня.