Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
19 Січня 2018

НА ВСІХ СЕСІЯХ ГОВОРИЛИ ПРО ГРОШІ

Сесійним видався тиждень у районі та об’єднаних територіальних громадах.

НА ВСІХ СЕСІЯХ ГОВОРИЛИ ПРО ГРОШІПершими сесію провели обранці Староушицької ОТГ 15 січня. Топ-темою зібрання стало прийняття бюджету-2018, за який успішно і проголосували. Суму назбирали солідну – понад 25 млн.грн. Того ж дня затвердили штатні розписи, подбали і про дітей, затвердивши вартість обідів у школах і садочках громади. Виділили кошти і на безкоштовне харчування учнів пільгових категорій.

А 17 січня на сесію зібралися депутати Жванецької ОТГ. Також говорили про гроші. Тут бюджет – 28 млн.грн. Загалом обранці ухвалили 16 рішень, що стосувалися організаційних питань у громаді.

Наприкінці тижня, 18 січня, відбулася позачергова сесія районної ради. Покликали депутатів, аби внести зміни до районного бюджету. Адже Жванецька і Староушицька ОТГ на своїх сесіях ухвалили рішення, що доки вони не створять відділи управління освіти та охорони здоров’я, на перше півріччя кошти делегують на медицину (первинний і вторинний рівень) і освіту в районний бюджет. Крім зарплат, передали кошти і на оплату послуг шкіл громад, зарплату техпрацівникам, придбання пально-мастильних матеріалів для шкільних автобусів і харчі для шкільних їдалень. Також ці громади подбали і про культуру, передавши кошти на утримання працівників бібліотек-філій, утримання шкіл естетичного виховання та утримання керівників народних колективів. На зарплату бібліотекарям передала кошти і Слобідсько-Кульчієвецька ОТГ.

Також району надійшли кошти із бюджетів сільських рад і ОТГ за пільговий проїзд і на зарплати соцпрацівникам. Зокрема, Староушицька ОТГ виділила 66 тис.грн., Жванецька – 70 тис.грн., а Гуменецька – 100 тис.грн. – на пільгове перевезення. А на утримання фахівців із соціальної роботи передали кошти Завальська, Орининська, Пановецька, Приворотська, Шустовецька сільські ради, а також Староушицька та Жванецька ОТГ.