Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
9 Лютого 2018

«ХТО ЗУПИНИТЬ ЗНИЩЕННЯ?»

– Допоможіть, серце крається від такого варварства і знищення природи, – із такими словами до нашої редакції завітав мешканець Залісся Першого Василь ЛЕВИЦЬКИЙ. – Уже майже місяць вирізають величезні тополі вздовж автошляху, що тягнеться від Залісся Першого до Параївки. Під нещадну пилу вже потрапили десятки дерев. Нищаться вони із неабияким завзяттям, але розумію, що замість них нічого нового не посадять. Невже нам залишать пустир? Хто все це робить? Із цими запитаннями я пішов і до керівництва районної ради, і до РДА, але там знизали плечима, бо й вони, як виявилося, ні сном, ні духом… Куди ж іти далі? Хто зупинить знищення?

По роз’яснення ми звернулися до сільської ради. Там пояснили, що старі тополі несуть загрозу як людям, так і будівлям та електродротам. Тому й вирішили їх позбутися.

«ХТО ЗУПИНИТЬ ЗНИЩЕННЯ?»– Члени постійно діючої комісії з видалення зелених насаджень при сільській раді пофотографували дерева, оглянули. Більшість із них дуже старі, поламані, перебувають в аварійному стані, декотрі завалили приміщення колишнього трак­торного стану, – розповідає Заліський сільський голова Михайло ОЛІЙНИК. – Фотодокази надіслали до державної екологічної інспеції у Хмельницькій області з проханням дати дозвіл на вирізання. Там без проблем погодили. Затвердили акт і на виконкомі сільської ради, маємо всі необхідні документи. Тому й взялися за впорядкування. Будемо вирізати і далі, зокрема, необхідно викорчувати старезну тополю біля сільської ради. Не дай Бог сильного вітру – впаде і завалить геть усе нам.