Четвер, 25 Квітня 2024 р.
9 Лютого 2018

РАЙОН КЛИЧЕ ДОНОРІВ

Учора у Центральній райлікарні донори вишикувалися в чергу, аби поділитися власною кров’ю із пораненими бійцями АТО, важкохворими дітками та дорослими. Під кабінетом, де працювала бригада з Хмельницької обласної станції переливання крові, зібралися військовослужбовці, студенти, бібліотекарі, вчителі, медики, робітники і навіть почесні донори.

РАЙОН КЛИЧЕ ДОНОРІВ– Уже 33 роки здаю кров, – каже Почесний донор, житель с.Кадиївці Микола Джаламага. – Для мене це вже стало гарною звичкою, адже бодай так можу допомогти врятувати життя військовому, дитині чи важкохворому. Є ще клієнтом міської станції переливання крові. Буває, що ділюся кров’ю три-п’ять разів на рік.

Щороку до райлікарні приходять близько трьох сотень небайдужих.

– Це традиційна благодійна акція, – розповідає завідувач поліклініки Віктор МОСКАЛЮК. – Торік кров здали 343 донори. Сьогодні лише за півтори години – 30 людей. Усі донори перевіряються через відповідну базу даних. За спонсорські кошти їх годують і дають чай.

За словами представника обласної станції переливання крові Альони НЕЧЕСНЮК, уся відібрана кров не відразу йде на переливання. Вона проходить відповідні дослідження і вже тоді розподіляється по лікарнях.

У Центральній райлікарні чекають на донорів ще 9 та 10 лютого.