Середа, 24 Квітня 2024 р.
23 Лютого 2018

ДЕПУТАТИ ВКАЗАЛИ НА ПРОБЛЕМИ

Чергова сесія районної ради розпочалася із приємної місії – нагородження жителя району, чемпіона Європи з тхеквондо Давида НЕСТЕРОВА та його тренера Сергія ЧАЙКИ за золоту медаль, яку хлопець завоював на чемпіонаті у Стамбулі.

Уже після перейшли до звичних питань: змін до районного бюджету, низки звітів про виконані торік програми, а також до оптимізації мережі централізованої бібліотечної системи у зв’язку зі створенням Жванецької та Староушицької ОТГ. А Колибаївська ОТГ проявила бажання забрати на свій баланс приміщення ФАПів громади, на що і отримала позитивне рішення.

Найпроблемніші питання, як завжди, висвітлили депутатські запити. В одному порушувався ремонт автодороги Нефедівці – Подільське, яка нині – наче після війни, в іншому, до речі, повторному, – жахливий ремонт автодороги на ділянці від залізничного переїзду до мосту в с.Мукша Китайгородська, на яку витратили мільйони гривень. Нагальна проблема і в сокільчан, які вже через своїх депутатів просять РЕМ про заміну і ремонт елект­роопор у селі, які, на їхню думку, перебувають у вкрай жахливому стані.

Про гроші району говорив начальник фінуправління РДА Олексанр ФЕДИК. Спершу він прозвітував про виконання районного бюджету за 2017 р., а згодом доповідав про розподілення додаткових кош­тів із перевиконання бюджету за 2017 р. А перевиконали на понад 8 млн.грн. Перепадуть вони РДА на заплановані ними програми, зокрема і на «Діти Кам’янечинни», а також Центральній райлікарні, в тому числі на реконструкцію відділення невідкладної меддопомоги, капремонт санітарно-технічних вузлів одного з відділень.