Четвер, 25 Квітня 2024 р.
8 Березня 2018

РЕЙД ПРОТИ ЧУМИ

РЕЙД ПРОТИ ЧУМИСуботній ранок 3 березня для працівників Держпродспоживслужби розпочався не з кави, а з ліквідації стихійного ринку в с.Колибаївка. Такі рейди тут уже не вперше. Проте торгівля свиньми і цього ранку кипить. Як продавцям, так і покупцям чомусь байдуже, що вірус африканської чуми свиней розгулявся у двох сусідніх районах – Хотинському та Чемеровецькому. І нині необхідно робити все можливе, аби не допустити його на Кам’янеччину. Тому інспектори Держпродспоживслужби і патрульна поліція змушені боротися з несанкціонованими місцями продажу.

­ Кам’янеччина наразі перебуває під наглядом, ­ повідомив начальник Кам’янець­Подільського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області Анатолій ЛАВСЬКИЙ. ­ Зважаючи на загрозливу ситуацію із поширенням африканської чуми свиней у навколишніх регіонах, ми здійснюємо профілактичні заходи щодо запобігання занесенню вірусу на нашу територію.

Звертаємося до реалізаторів із проханням здійснювати продаж тварин на

території ринку «Династія», де цей процес контролюється спеціалістами ве­теринарної медицини. Торгівля можлива лише за наявності супровідних документів: ветеринарної довідки або свідоцтва форми №1, що засвідчує дозвіл перевезення живих тварин за межі району. Попереджаємо, що тварини мають бути ідентифікованими. У свою чергу громадян просимо не купувати продукції тваринного походження, безпека якої не підтверджена ветеринарно­санітарною експертизою.

Вікторія БОЯРШИНОВА.