П'ятница, 29 Березня 2024 р.
20 Квітня 2018

СІЯТИ З ДОЗВОЛУ СУДУ?

Крики, обвинувачення, недопущення техніки на поля і виклики поліції, – такими скандальними видалися вихідні у с.Колодіївка. Місцеві жителі виступили проти обробітку за межами населеного пункту спірних земельних ділянок, якими раніше користувався ДП радгосп «Колодіївський». Чиї наразі ці землі, достеменно невідомо.

Селяни навіть викликали поліцію до представників агрофірми, які приїхали засівати землі. Воно й не дивно, адже люди, які роками пропрацювали в радгоспі, вже понад десять років чекають на розпаювання, законне отримання наділів і бояться, що нетутешні підприємці відберуть їхнє багатство. Але й заїжджі аграрії стоять на своєму і також викликали поліцію до опонентів, які, за їхніми словами, перешкоджали законній діяльності.

– Справа щодо цих земель наразі розглядається в суді, тому з’ясувати, чиї вони і хто має право їх обробляти, поки неможливо, – коментує Китайгородський сільський голова Юрій БЕЗРОДНИЙ.

Інформацію про перипетії на колодіївських полях підтвердив і начальник районного відділення поліції Андрій ДУРАНКОВ.

– Під час сварок у вихідні за землі в Колодіївці наші працівники не допустили порушення громадського порядку, – каже Андрій Олексійович. – Поліцію викликали як селяни, так і підприємці. Наразі працівники Головного управління Нацполіції області проводять слідчі дії щодо земельного питання, яке сколихнуло громаду.