П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Травня 2018

ІЗ ПРАПОРОМ І БЕЗ СКАНДАЛІВ

Червоно-чорний прапор у визначені дні, новий завідувач районного трудового архіву, реорганізація ПМСД – такі наслідки чергової сесії Кам’янець-Подільської районної ради, яка відбулася 27 квітня.

Обранці здивували, коли без особливих скандалів та перипетій проголосували за використання революційного прапора ОУН на території Кам’янець-Подільського району. Як пояснив доповідач із цього питання депутат Іван ГРОМИК, мова йде не про заміну ним державного стяга, а щоб таким чином вшановувати Героїв, які і раніше, і сьогодні йдуть із ним у бій.

Комунальний заклад реорганізували в комунальне некомерційне підприємство «Кам’янець-Подільський районний центр первинної медикосанітарної допомоги». Зробили це відповідно до концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я, схваленої розпорядженням Кабміну. Одним з її основних завдань є перехід до оплати праці медиків на основі конкретних результатів діяльності. Чи стане сільська медицина від цього кращою, покаже час.

Також районні обранці того дня передали на баланс Староушицької ОТГ школи цієї громади. Навчальний рік учні та вчителі закінчать ще у звичному режимі, а з вересня за них уже відповідатиме не район, а рідна тергромада.

Цього дня пощастило повернутися на стару посаду Сергію ГОЦУЛЯКУ, котрий знову став завідувачем районного трудового архіву.