П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
18 Травня 2018

ВІДСІЯЛИСЯ В ОПТИМАЛЬНІ СТРОКИ

Аграрії району завершили посівну. На Кам’янеччині вона розпочалася дещо із запізненням, тому працювали швидко та злагоджено: посіявши ранні зернові та зернобобові культури, одразу ж приступили до сівби пізніх, тому ярі лягли в землю в оптимальні строки.

За інформацією начальника відділу агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів РДА Надії СУЗАНСЬКОЇ, всього засіяли 75,7 тис.га, що на 1 тис.га більше, ніж торік. Із них: 50% відвели під зернові культури, 33% – технічні, майже 9% – кормові, 8% – картопля і овоче-баштанні.

Цьогоріч майже вдвічі збільшили посівну площу гороху. І на 19% більше кукурудзи. Також не забули про квасолю і навіть гречку. Щоправда, їм виділили порівняно незначні площі.

Із технічних культур, як і раніше, переважають соняшник та соя. При цьому соняшнику сіють більше, ніж сої.

– Під час проведення весняно-польових робіт у аграріїв виникало чимало труднощів і негараздів, зокрема з поставками добрив, насіння, засобів захисту рослин. До того ж відсутність опадів у квітні та першій декаді травня негативно вплинули на схожість ярих культур. Проте, незважаючи на перешкоди, посівна-2018 завершена в оптимальні строки, – каже Надія Михайлівна.

Не забувають аграрії і про догляд за посівами озимих культур. Усього восени минулого року посіяно 21 тис.га озимини. Посіви перебувають переважно в доброму або задовільному станах. Загалом погодні умови цьогорічної зими склалися сприятливі для них, адже в періоди суттєвого зниження температури повітря рослини були захищені достатнім шаром снігу.