Субота, 20 Квітня 2024 р.
25 Травня 2018

ОЛІГАРХІВ ПРОІГНОРУВАЛИ, НАДРОКОРИСТУВАЧІВ ПІДТРИМАЛИ

Учора під час сесії райради народні обранці за дві години розглянули 29 питань. Працювали плідно і майже без дискусій. А розпочали із приємного – за допомогу армії від військових грамоти отримали підприємець Анатолій ЗЕЛЕНИЦЯ і депутат райради Ігор ГАЙ. Далі перейшли до справ нагальних.

Внесли зміни до програми соціально-економічного розвитку району, а також до бюджету, обсяг якого збільшився на майже 1,5 млн.грн. Не без дискусій створили районний інклюзивно-ресурсний центр Кам’янець-Подільської райради і затвердили його статут. Новий заклад фінансуватиметься з Держбюджету, а також бюджетів ОТГ і району. Створюють його для діток із особливими потребами віком 2-18 років. Там фахівці надаватимуть їм психолого-педагогічну допомогу. Заклад діятиме у приміщенні Довжоцько­-го НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, колегіум».

Поки що без змін лікуватимуться мешканці Орининської зони. Обранці не захотіли оптимізувати ліжкового фонду і дещо скоротити штат Орининської райлікарні №2.

Якщо в місті депутати підтримали звернення до Верховної Ради про ухвалення антиолігархічного пакета докорінних перетворень, то в районі вже вдруге його проігнорували. Натомість прийняли звернення до верхівки країни з проханням підтримати галузь надрокористування, яка страждає через бюрократію і дублювання функ­цій профільних структур.