Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
28 Червня 2018

ЖНИВУЮТЬ МЕЖИ ДОЩ

Аграрії Кам’янеччини взялися за збирання ранніх зернових культур та озимого ріпаку. Першими озимий ячмінь почали збирати агроформування: ВК «Іскра-2007», ПП «Гринчуцьке». За інформацією відділу агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів РДА, за станом на 27 червня, всього по району скошено та обмолочено 42 га озимого ячменю при середній урожайності 59,1 ц/га.

Крім того, у філії «Кам’янець-Подільська» та «Мрія» ТОВ СП «НІБУЛОН» обмолочено 13 га озимої пшениці, її урожайність – 41,3 ц/га.

Також збирають озимий ріпак, площа посіву якого становить 5372 га, із них зібрано 304 га при урожайності 30,4 ц/га. Першими почали його збирати: ВК «Іскра-2007», ТОВ «Фірма «Династія», ФГ «Ювенга», а згодом до них приєдналися філія «Мрія» ТОВ СП «НІБУЛОН», ПП «Глорія Дей», ТОВ «Максфарм» і ТОВ «Агросолюшнс».

Усе ж грозові дощі, що останнім часом перепадають на всій території району, дещо вносять корективи в строки збирання культур. Очікується, що за сприятливих погодних умов збирання врожаю активізується в першій декаді липня, бо більшість посівів ранніх зернових культур та озимого ріпаку на сьогодні перебувають на стадії воскової стиглості.