Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
27 Липня 2018

ГРОШІ РАХУЮТЬ, ШКОЛИ ЛАТАЮТЬ

Про районні гроші та готовність сільських навчальних закладів до нового навчального року говорили 26 липня під час колегії РДА.

Щодо виконання районного і сільських бюджетів за I півріччя 2018 р. начальник управління фінансів Олександр ФЕДИК розповів, що до зве­деного бюджету району надійшло 291 597,6 тис.грн. Тобто, виконання забезпечено на 101,2%.

До бюджетів сільських рад надійшло 9 801,7 тис.грн. власних доходів (135,9%). Усі сільські ради осилили бюджети.

Про готовність закладів освіти району до роботи в 2018-2019 навчальному році присутніх проінформувала в.о. начальника відділу освіти РДА Майя БЕЗРОДНА.

– Підготовка до нового навчального року розпочалася ще у червні, – каже Майя Олександрівна. – В районі функціонуватимуть 19 закладів дошкільної освіти, які надаватимуть послуги 610 діткам, і 17 закладів загальної середньої освіти, в яких навчатимуться 1629 учнів.

Особливу увагу Майя Олександрівна зосередила на підготовці до «Нової української школи», яка з вересня запроваджується в усіх перших класах. Нова шкільна концепція потребує використання ІТ-технологій, мультимедійних засобів навчання, оновлення навчального обладнання.

Забезпечити все це планують за рахунок субвенції з Державного бюджету. Адже передбачені асигнування для шкіл району на загальну суму 778,477 грн. та співфінансування з районного бюджету 100,361 грн.

Також за державні кошти буде оснащено кабінет фізики в Довжоцькому НВК. У навчальному закладі наразі проводяться ремонтні роботи і буде розташований інклюзивно-ресурсний центр. На це з районного бюджету виділено 250 тис.грн. На закупівлю обладнання з Держбюджету виділено 126 тис.грн.

У рамках районної Програми розвитку освіти до початку навчального року закуплено учнівські парти та класні дошки, два мультимедійні комплекси для Довжоцького НВК, Орининської ЗОШ І-ІІІ ст. та 10 ноутбуків.

Наскільки готові освітянські заклади району до роботи, стане відомо 13-16 серпня. Спецкомісія проведе детальні перевірки щодо готовності закладів освіти до початку нового навчального року.

За матеріалами прес-служби РДА.