П'ятница, 29 Березня 2024 р.
3 Серпня 2018

БЕЗ ШКОЛИ, ЗАТЕ ІЗ ТЕРЦЕНТРОМ У БУР’ЯНАХ

Ліквідація Підпилип’янської ЗОШ, лист до Кабміну на захист Довжоцького спиртозаводу, новий директор районного центру ПМСД і додаткових понад 7 мільйонів гривень у районному бюджеті, – такими питаннями відзначилася чергова сесія районної ради, яка відбулася 31 серпня.

Як завжди, розпочали з грошей. Про внесення змін до районного бюджету доповідав начальник управління фінансів РДА Олександр ФЕДИК. За його інформацією, видаткова частина бюджету району збільшилася на 7 млн. 274 тис.грн. Більшість цієї суми склала субвенція з Державного бюджету на утримання працівників первинної ланки медицини (понад 4 млн.грн.), а також державні програми «Доступні ліки», «Нова українська школа».

Виступає Станіслав РостецькийТого дня районні обранці також призначили Станіслава РОСТЕЦЬКОГО на посаду директора КП «Комунальне некомерційне підприємство «Кам’янець-Подільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», а також затвердили Програму підтримки та розвитку очолюваного ним комунального підприємства.

Чимало дискусій викликало питання ліквідації Підпилип’янської ЗОШ I-II ст. Із другої спроби депутати її таки ліквідували. Як виявилося, цей навчальний заклад закривати не збиралися, але всередині літа виявилося, що з нового навчального року тут навчатимуться лише 20 учнів. Зрозуміло, що держсубвенції очікувати не варто. Дітей підвозитимуть до Приворотської школи. У депутатів чимало запитань викликав стан сільських доріг і транспортних засобів, якими возитимуть дітей. Щоправда, всі ці питання залишилися без відповідей.

Ще одним своїм рішенням депутати райради попросили Уряд втрутитися в ситуацію та сприяти розблокуванню діяльності ДП «Укрспирт». За інформацією профспілки Довжоцького МПД ДП «Укрспирт», внаслідок дій фіскальної служби та органів державної виконавчої служби, заблоковано роботу ДП «Укрспирт», яке є єдиним виробником у сфері виробництва та реалізації етилового спирту. Такі дії можуть призвести до невідворотних наслідків, оскільки ДП забезпечує роботою понад 5 тис. осіб, для яких зарплата цього підприємства є єдиним джерелом доходу. Зокрема, в структурному під­розділі – Довжоцькому МПД – працюють 129 осіб.

Довго обранці дискутували щодо передачі з власності району у власність Жванецької ОТГ будівлі та майна колишнього Жванецького відділення терцентру соцобслуговування. Це те, що двічі відкривали, а в березні цього року закрили через низьку наповнюваність клієнтами. А тут, передаючи у власність ОТГ, районні депутати чомусь надумали зобов’язати громаду відкрити практично ідентичний заклад. Навіщо? У березні ж закрили!

На це голова Жванецької ОТГ Тетяна КРИВОРУЧКО повідомила, що соцпрацівники громади, які працюють із людьми похилого віку, кажуть, що в громаді не назбирається необхідної кількості людей, які погодилися б іти проживати у новому-старому центрі. А краще надавати тут соціальні послуги іншого характеру, які обрала б сама громада.

Навіть слова Тетяни Володимирівни, що бур’яни на подвір’ї екс-терцентру скоро будуть вищі від будинку і за ним треба доглядати, не вразили депутатів. І вони не проголосували за передачу будівлі й майна Жванецькій ОТГ.