Четвер, 18 Квітня 2024 р.
31 Серпня 2018

КОПАЛИНИ ВИДОБУВАЛИ НЕЗАКОННО?

Арештовані 8 млн. т вапнякового відсіву зі складів ДП «Нігинський кар’єр» і 48 тис. т гірничої маси на ділянці «Сахкамінь» у районі Нігина – Вербки, – усе це наслідки ухвали Печерського районного суду Києва від 17 серпня.

У судових матеріалах вказано, що Головне слідче управління Нацполіції України з березня 2018 року розслідує кримінальне провадження за ч.4 ст.240 та ч.5 ст.191 КК України («Порушення правил охорони або використання надр», «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

«У ході досудового розслідування здобуто відомості про те, що громадянин України, який є директором ДП «Нігинський кар’єр» (ЄДРПОУ 00373741), вступив у злочинну змову з іншими особами з метою незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (вапняку) шляхом вибуху та розтрати державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, та безпосередньо відповідає за пошук клієнтів для подальшого продажу вапняку», – цитуємо із ухвали.

Підготовлено за матеріалами офіційного сайту Печерського районного суду м.Київ.