Середа, 24 Квітня 2024 р.
19 Жовтня 2018

ВОДОГІН ПЛАНУЮТЬ ЗДАТИ ДО МОРОЗІВ

ВОДОГІН ПЛАНУЮТЬ ЗДАТИ ДО МОРОЗІВВ Оринині в розпалі будівництво нового водогону для частини села. Першу чергу життєдайної артерії успішно здали в експлуатацію 2016 р., а тепер дійшла справа і до чергових 11 вулиць. До середини листопада тут планують прокласти майже 7 кілометрів труб. Кошти на все, а це майже 1,5 млн.грн., виділили з обласного бюджету.

– Роботи проводяться згідно із графіком, навіть його трохи випереджаємо, адже морози на носі, – розповідає Орининський сільський голова Валер’ян МОКРИЦЬКИЙ. – Новий водогін був життєво необхідний нашому селу, адже у минулі роки внаслідок посухи село потерпало через брак води. Криниці пересихали. І коли я переміг на виборах сільського голови, питанням номер один поставив водофікацію громади. В чому й отримав підтримку районної влади, депутата облради Василя СТРОЯНОВСЬКОГО і нардепа Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА. Також завдяки нардепу цьогоріч виділено 172000 гривень на ремонт Ріпинецького сільського клубу.

У планах сільського голови – забезпечити водою ще одну частину села. Документація вже готується, й кошти на неї, можливо, виділять наступного року.