П'ятница, 29 Березня 2024 р.
26 Жовтня 2018

ГОВОРИЛИ ПРО ПАЇ І ПАНІВЦІ

Понад 140 млн.грн. орендної плати цьогоріч заплатять аграрії Кам’янеччини селянам за паї. У середньому по району оренда 1 га коштує 2 691 грн., тобто на один пай виходить приблизно 5 636 грн.

Про все це розповіла під час колегії РДА, яка відбулася 25 жовтня, начальник відділу агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів РДА Надія СУЗАНСЬКА.

За її словами, орендарі вчасно розраховуються з пайовиками. Офіційно на Кам’янеччині зареєстровано 63 орендарі, які уклали 25 тисяч договорів оренди земельних паїв.

– За станом на 25 жовтня, виплата орендної плати за паї складає 92%, – каже Надія Сузанська. – Розрахунки проводяться як у грошовій, так і в натуральній формах, переважно зерном пшениці, ячменю. Є агроформування, які повністю розрахувалися з пайовиками та сплатили  податок із доходів фізичних осіб. Проте є й такі, які узагалі ще не починали виплат. Боржниками їх поки що немає підстав вважати, бо, відповідно до законодавства, кінцевий термін виплат встановлений до 31 грудня.

Цю колегію керівництво району провело у с.Панівці, аби детальніше перевірити роботу сільської ради. Про роботу виконкому Пановецької сільської ради доповів Пановецький сільський голова Анатолій КОСТЮК. Анатолій Миколайович зазначив, що він особисто та секретар сільради налагодили прийом громадян та організували роботу зі зверненнями громадян.

За матеріалами прес-служби РДА.