П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
2 Листопада 2018

У РАЙОНІ – ШАБАШ

Чи то перед Хелловіном відьми так розгулялися, чи то амбіції завадили або кулуарні домовленості, чи причиною стала безвідповідальність перед виборцями, але два дні, 30 і 31 жовтня, як по свячену воду, депутати районної ради ходили на позачергову сесію, але так нічого і не виходили. Не подужали обранці всього трьох сесійних питань.

Каменем спотикання стало звернення до Президента України щодо скасування Постанови Кабміну про підвищення ціни на газ для населення. Запропонував його голова фракції ВО «Батьківщина» Микола ЖОГАН. Першого дня районні обранці не захотіли навіть взяти за основу запропонований текст звернення. Ображені на дії колег представники «Батьківщини» вийшли із сесійної зали, позбавивши сесію кворуму. Бо прийшло того дня слуг народу заледве два десятки. У свою чергу голова райради Віктор КРИВАК переніс засідання на наступний день. Але й тоді примирення депкорпусу не сталося. Ледве назбирали депутатів, аби сесія була повноважною, проте вони нічого путнього то­го дня не зробили: чергове перетягування ковдри, нікому не потрібні суперечки й обвинувачення. Врешті-решт головуючий змушений був знову перенести засідання – на 6 листопада.

Не факт, що це звернення районних депутатів до Президента якось би вплинуло на його думку. Але тут на місці кожен показав своє обличчя «слуги народу». Одні заховалися і взагалі не прийшли на сесію, начебто нові тарифи на газ їх задовольняють, а інші захлинулися у власних амбіціях, забувши про виборців, яким так гарно все обіцяли.

І доки люди, які мали б служити народу, чубляться та піаряться, страждають пересічні мешканці.

Голова Гуменецької ОТГ Інна АБДУЛКАДИРОВА два дні приїжджала на сесію, бо чекала, що одним із рішень сесії район передасть у комунальну власність Гуменецької ОТГ окремі будівлі та майно КП «Комунальне некомерційне підприємство «Кам’янець-Подільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Це дало б змогу взяти на баланс громади медиків первинної ланки. Ні багато ні мало, а через бездіяльність райради без зарплати ризикують залишитися понад 50 працівників ПМСД, котрі надають послуги в селах Гуменецької громади. Через затягування часу прострочуються тендери і всі документи Гу­менецької ОТГ, які та напрацювала для медичної реформи. Але ж амбіції районних депутатів дорожчі за всі ці «дрібниці».