Четвер, 25 Квітня 2024 р.
9 Листопада 2018

МЕДИКІВ ПЕРЕДАЛИ, А З ГАЗОМ НЕДОГАЗУВАЛИ

Гуменці із ПМСД, а звернення до Президента щодо скасування Постанови Кабміну про підвищення ціни на газ для населення не набрало необхідної кількості голосів.

Так завершилася позачергова сесія районної ради, яка затягнулася аж на три дні – 30, 31 жовтня і 6 листопада. Із трьох запланованих питань районні обранці подужали лише 2. Газове питання так і залишилося за бортом. Одні слуги народу проігнорували його, мовляв, воно ні на що не вплине – багато вже писали керівництву держави, а результату – нуль. Інші вимагали змінити формулювання, ще інші, зокрема голова РДА Василь СУКАЧ, пропонували попросити в Президента збільшення соціальних гарантій, аби люди, які потребують фінансового захисту держави, мали змогу сплачувати за газ, а 12 депутатів узагалі не прийшли на засідання. Все виглядало, ніби в казці «Лебідь, рак і щука». Міська рада свого часу проголосувала за схоже звернення, а от районну ціни на газ, напевно, влаштовують. Особливо це стосується бюджетників, які як не утримувалися від рішення, то не голосували.

Після оприлюднення в соцмережах списку поіменного голосування в користувачів виникло чимало запитань до обранців, які не підтримали звернення. Претензії виставляли і тим, хто не прийшов на засідання. Мало яке районне сесійне питання набирало таку кількість коментарів. Дописувачі розгулялися на повну: одні обурювалися, інші захищали позицію тих, хто не підтримав звернення, але кожен так і залишився при своїй думці.

Також 6 листопада районні депутати одноголосно таки передали в комунальну власність Гуменецької ОТГ окремі будівлі та майно КП «Комунальне некомерційне підприємство «Кам’янець-Подільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Завдяки цьому громада візьме на свій баланс медиків первинної ланки.