П'ятница, 29 Березня 2024 р.
28 Грудня 2018

ПРИЙМАЛИ БЮДЖЕТИВЕЛИКІ Й МАЛЕНЬКІ

У Кам’янець-Подільському районі наприкінці року активно приймали бюджети.

21 грудня головний фінансовий документ району обговорювали на сесії райради. Доходи районного бюджету на 2019 р. передбачені в сумі понад 384 млн.грн. Як зазначив начальник управління фінансів РДА Олександр ФЕДИК, бюджет збалансований, грошей вистачить і на зарплати бюджетникам, і на оплату енергоносіїв. Закладені кошти на медикаменти, харчування у школах, садочках та інші захищені статті. Із зарплатами будуть і соцпрацівники. Щоправда, грошей на розвиток, тобто на будівництво, ремонти, солідні придбання, не заклали. Із нагальними питаннями розбиратимуться за рахунок залишків бюджету 2018 р.

Того ж дня відбулися і сесії п’яти ОТГ району.

• У Гуменецькій ОТГ рекордний бюджет у понад 116 млн.грн. на 2019 р. обранці підтримали одноголосно. Затвердили і низку важливих програм на 2019 р., зокрема соцзахисту, зайнятості населення, благоустрою територій, фінансової підтримки Центру ПМСД Гуменецької сільради на 2019 р.

• На сесії Жванецької ОТГ із бюджетного питання звітував новопризначений в.о. начальника відділу фінансів і бухгалтерського обліку Жванецької ОТГ Роман ЗАРІЦЬКИЙ. Громада на 2019 р. заклала 31 млн.грн. Гроші є і на захищені статті, і на розвиток, як-от на реконструкцію Жванецького будинку культури, придбання автомобіля для ОТГ, купівлю комп’ютерів тощо. Хвилю позитивних емоцій викликало голосування за затвердження герба, хоругви та прапора Жванецької громади. З ініціативи сільського голови Тетяни КРИВОРУЧКО над цим працювала експертна комісія, яка залучила фахівця-геральдиста. Топ-новиною стала і передача державою Жванецькій ОТГ земель за межами населених пунктів.

• 21 грудня відбулося засідання сесії й Староушицької ОТГ. Бюджет громади в майже 30 млн.грн. голова ОТГ Анатолій ТИМЧУК характеризує як бездефіцитний. Правда, каже, що на розвиток хотілося б закласти більше.

• Того ж дня відбулася сесія і в Слобідсько-Кульчієвецькій ОТГ. Бюджет у понад 37 млн.грн. збалансований, усі захищені статті профінансовані. Мають тут гроші й на розвиток.

• На день раніше фіндокумент приймали в Колибаївській ОТГ. Затягнув він у них більше ніж на 27 млн.грн. Запла­нували в новому році затвердити ген­плани на три села громади, капітально відремонтувати Колибаївську школу, продовжити ремонт доріг, завершити ремонт ФАПів. Задумалися і про створення ЦНАПу.

• Менш амбітні плани в Китайгородської ОТГ. Із бюджетом у понад 21 млн.грн. на таку велику громаду мало що можна собі дозволити. Все ж тут рук не опускають і сподіваються на гроші з перевиконання бюджету.