П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
18 Січня 2019

«НЬЮ ДЖЕРСІ» НА ТЕЩИНОМУ

«НЬЮ ДЖЕРСІ» НА ТЕЩИНОМУУ с.Гуменці на «Тещиному» влаштовують бар’єрне огородження на зразок «Нью Джерсі». Залізобетонні блоки, довжиною від 2 до 6 м, встановлюють на нове асфальтобетонне покриття для відокремлення напрямків потоків і неможливості виїзду транспортного засобу на зустрічну смугу.

Виготовляють ці блоки на ТДВ «Хмельницькзалізобетон» за системою Deltabloc – це сучасна система дорожніх обмежувачів, які складаються з конструктивних елементів із пластичного бетону і сприяють значному зменшенню наслідків аварій на автодорогах.

– Ми запланували встановити 1,7 км цього бар’єрного огородження, вартістю майже 7 мільйонів гривень, а після завершення ремонтних робіт такі обмежувачі будуть змонтовані по всій протяжності «Тещиного язика», – зазначив начальник Служби автодоріг у Хмельницькій області Петро ГНИДЮК.

Крім цього, з обох боків проїжджої частини встановлять металеве захисне бар’єрне огородження та влаштують зовнішнє освітлення. До того ж завершальним верхнім шаром покриття буде влаштовуватися щебенево-мастиковий асфальтобетон, завдяки шорохуватій поверхні якого підвищиться коефіцієнт щеплення коліс автомобілів із покриттям. Огородження на зразок «Нью Джерсі» понад 50 років застосовують на автомобільних дорогах країн Європи, Америки та Австралії.

Прес-служба САД у Хмельницькій області.