П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Лютого 2019

ЯК ОДНА ГНОЯРКА ТЕРОРИЗУЄ СЕЛЯН

ЯК ОДНА ГНОЯРКА ТЕРОРИЗУЄ СЕЛЯНМайже рік мешканці декількох вулиць села Кам’янка потерпають від нестерпного смороду, а влітку до нього додається ще й навала мух. Місцевий підприємець неподалік від обійсть селян облаштував гноярку, куди справно виливає відходи від діяльності господарства.

– Від квітня минулого року «аромати» в селі такі, що й не знаємо, куди від них тікати. Адже гноярка «Деметри» розташована за 50-100 метрів від наших господарств, хоча, згідно із санітарними правилами планування та забудови населених пунктів, відкриті сховища рідкого гною від ферм повинні розміщуватися за 500-2000 метрів від населених пунктів, – розповідає місцева мешканка пані Галина, яка завітала до нашої редакції з листом, в якому описала всю ситуацію.

Під листом із проханням висвітлити інформацію підписалися й інші мешканці Кам’янки. Зверталися люди із цією проблемою і до сільського голови, але ситуація з місця не зрушила.

– Ми не хочемо сваритися із приватним підприємцем, адже в одному селі живемо і розуміємо, що він відходи десь має дівати, але нам в такому смороді перебувати неможливо, – продовжує співрозмовниця. – Ми з жахом чекаємо на літо, адже стільки мух, як було торік, ще зроду не бачили. Взимку, коли відходи прибило морозом, ще якось можна миритися. До того ж, як переказував нам сільський голова Юрій ВОЛОЩУК, підприємець обіцяв забрати гноярку до кінця 2018 року. Але замість цього машина і надалі регулярно звозить гній нам під ніс.

Тим часом директор «Деметри» Анатолій СТОРОЖУК у телефонній розмові підтвердив «Подолянину», що гноярку забере найближчим часом, щойно дозволять погодні умови.