Четвер, 18 Квітня 2024 р.
8 Березня 2019

ВОДОПОСТАЧАННЯ ПІД КОНТРОЛЕМ

Останнім часом жителі села Жванець потерпають від проблем із водопостачанням. Причин є декілька: це ріст споживання води, пориви та не в останню чергу проблеми виникають через те, що деякі мешканці самі втручаються в роботу системи, перекриваючи вентилі в колодязях.

ВОДОПОСТАЧАННЯ ПІД КОНТРОЛЕМЗі свого боку сільська рада та КП «Ластовецьке» Жванецької сільради не залишилися осторонь і розпочали заходи, покликані вирішити цю проблему. Було ухвалено рішення про очищення наявної свердловини, встановлення насосного обладнання і подальше приєднання до системи водопостачання села Жванець. Директор КП «Ластовецьке» Сергій КОЗАК та сільський голова Тетяна КРИВОРУЧКО оглянули 2 березня місце проведення робіт. Перед цим вони вже залучали фахівців, які оцінили стан свердловини та констатували її сильне замулення. Наступним кроком було її очищення, яке провели наступного дня за допомогою спецтехніки. Паралельно місцеві комунальники ліквідовують серйозні прориви на водогонах і закликають односельчан вчасно повідомляти про аварії, аби впоратися із ними в максимально короткий термін.

– У нашій громаді дев’ять водогонів, усі вони прослужили по 50-60 років, стан незадовільний, працівники комунального підприємства не встигають ремонтувати пориви, але за один рік існування громади ми не в змозі фінансово реконструювати всі водогони, – каже голова Жванецької ОТГ Тетяна Криворучко. – Проблема водопостачання є в усіх населених пунктах громади. Навіть у тих селах, де немає центрального водопостачання, вода впала до критичного рівня. Тому питання забезпечення водою населення перебуває на постійному контролі, але приймаємо рішення спільно з депутатами, де в першу чергу ремонтувати, де найбільш критична ситуація. А ще будемо проводити ремонт та очищення криниць загального користування в населених пунктах без центрального водопостачання.

За матеріалами прес-служби Жванецької ОТГ.