Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
15 Березня 2019

ПЕРЕД ВИБОРАМИ ПРИГАДАЛИ УСПІХИ

«Чому населення не довіряє владі? – Бо та мало розповідає про свої успіхи» – таку думку висловив 13 березня на засіданні Ради регіонального розвитку голова райдержадміністрації Василь СУКАЧ. У глядацькому залі РЦКМ «Розмай» не було де яблуку впасти, адже послухати про роботу Кам’янець-Подільського району за попередні 4 роки завітали керівники структурних підрозділів і служб РДА, правоохоронних органів, Кам’янець-Подільського управління ГУ Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, закладів охорони здоров’я району, представники сільських рад та об’єднаних територіальних громад Кам’янеччини.

Такі заходи проводяться з ініціативи Президента Петра ПОРОШЕНКА ще з 2015 року, а напередодні виборів і поготів.

ПЕРЕД ВИБОРАМИ ПРИГАДАЛИ УСПІХИНа початку засідання Василь Сукач окреслив сучасний стан справ у районі, зазначивши, що, незважаючи на проблеми в країні, 2015-2018 роки ознаменувалися значними здобутками для Кам’янеччини.

А детальніше про них розповідали начальники відділів та управлінь Кам’янець-Подільської РДА. Серед найбільших досягнень – газифікація сіл, придбання будинків сиротам, сучасного обладнання для ЦРЛ, мільйонні інвестиції в економіку району та інфраструктуру.

У соціальному захисті населення зосередилися на пільговому перевезенні, субсидіях і їхній монетизації, «муніципальній няні» та «пакунку малюка». До речі, набір першочергових необхідних речей вартістю 3374 грн. уже отримали 110 матерів району.

Хвалилися і досягненнями в агропромисловому розвитку. Як повідомила начальник відділу  агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів РДА Надія Сузанська, впродовж попередніх чотирьох років щорічно збільшується посівна площа сільськогосподарських культур. За цей час її збільшено на понад 2 тис.га. А от ситуація з тваринництвом гірша. Тому, аби господарі й надалі утримували сільськогосподарських тварин, 2018 р. з Державного та місцевих бюджетів надавалася дотація на розвиток тваринницької галузі. Зокрема, 5 юросіб отримали дотацію за утримання 702 гол. корів на загальну суму 1,1 млн.грн. (до 1,5 тис.грн. за одну корову). 323 фізичні особи отримали дотацію за утримання молодняка ВРХ на загальну суму 549,7 тис.грн. (до 2,5 тис.грн. за одну голову).  Також з обласного та районного бюджетів виділялися кошти на часткову компенсацію вартості придбання доїльних апаратів. 25 фізичних осіб отримали компенсацію на загальну суму 97,8 тис.грн.

Про економічний стан району та перспективи його розвитку доповіла начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Ольга Чіпізубова. Ольга Миколаївна відзначила, що впродовж попередніх декількох років у районі динамічно розвиваються всі складові його економічного життя. Майже за всіма показниками соціально-економічного розвитку збережені позитивні темпи росту, і Кам’янеччина  постійно перебуває у трійці найкращих серед 20 районів області.