П'ятница, 29 Березня 2024 р.
2 Травня 2019

ПОДБАЛИ ПРО АЛЬТЕРНАТИВНУ ЕНЕРГЕТИКУ І ВОДОЛАЗІВ

Альтернативну енергетику, навчання працівників ОТГ і допомогу рятувальникам-водолазам обговорювали цього тижня в громадах району.

15 квітня в приміщенні Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради відбулися громадські слухання, під час яких радилися з місцевими мешканцями щодо будівництва і обслуговування об’єктів енергетики, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел за межами населених пунктів с.Баговиця та с.Станіславівка.

Ми пояснили людям, наскільки актуально сьогодні встановлювати сонячні батареї. Крім того, що вони безпечні й нададуть країні та зокрема нашій ОТГ енергетичну незалежність, то ще й громада отримуватиме солідні кошти за здачу в оренду земель несільськогосподарського призначення, – розповідає голова Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ Руслан НЕСТЕРОВ. – Ми почули різні думки і пропозиції, але все ж радий, що дійшли до спільного знаменника – і альтернативній енергетиці в нашій громаді бути.

Колибаївська об’єднана територіальна громада ввійшла до числа 10 громад, які пройшли відбір у проекті зі сталої мобільності. 17-18 квітня у Львові відбувся навчальний семінар «Підтримка та розвиток сталої мобільності в об’єднаних територіальних громадах», в якому взяли участь представники Колибаївської ОТГ.

За результатами навчального туру працівники ОТГ підвищили свої компетенції з мобільності та розробки якісних документів, концепції та рекомендації до стратегій із транспортного сполучення в громадах, які потрібно буде приймати на сесіях рад. До речі, учасниками заходу стали працівники об’єднаних територіальних громад Львівської, Івано-Франківської, Волинської, Закарпатської, Чернівецької, Рівненської, Хмельницької областей.

22 квітня голова Староушицької ОТГ Анатолій ТИМЧУК завітав до водолазно-рятувального відділення №3, що у смт Стара Ушиця, не з порожніми руками. Задля успішної роботи, рятувальній службі він презентував необхідне якісне водолазне спорядження. Водолазний костюм мокрого типу придбали недавно за кошти Староушицької селищної ради. Він дозволить проводити підводні роботи підвищеної складності.