П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
26 Липня 2019

її БАГАТСТВО – ЛЮДСЬКА ШАНА

Кажуть, життя дається всім, а старість – обраним. А хто ж тоді довгожителі? Безперечно, це особливі люди, за плечима яких багато життєвих випробувань, досягнень.

Євдокія ПилипчукЄ такі люди і у Жванецькій ОТГ. Це жителька села Межигір Євдокія Пилипчук, якій 24 липня випов­нилося 95 років. Нелегким було життя в іменинниці ще з раннього дитинства. Коли Євдокії Петрівні виповнилося 6 місяців, мати померла, а батько залишив її та всіх дітей, яких у сім’ї було четверо. За матір дівчинці стала старша сестра, яка її виховала, хоч і сама була ще 11-річною дитиною. Юність також була важкою для жінки. Під час Другої світової війни нашу героїню забрали до Німеччини. Знущання німців, постійний голод згадує і нині зі щемом та болем у серці. Та й це не зламало Євдокії Петрівни. Після повернення з Німеччини вийшла заміж, важко працювала на фермі, народила 6 дітей, та двоє із них померли ще зовсім малими.
Попри все можна впевнено стверджувати, що іменинниця – багата людина. Багатство не вимірюється матеріальними благами. Це людська шана за доброту, працьовитість, щирість. Це її велика і дружна родина: діти, 7 онуків, 12 правнуків, 5 праправнуків, які її дуже люблять та поважають. Ювілярка, незважаючи на складні ситуації в житті, ніколи не скаржиться, адже дякує Богу за все, що в неї є.

Прес-служба Жванецької ОТГ.