П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
22 Серпня 2019

ЮВІЛЕЙ СЕЛИЩА ВІДЗНАЧИЛИ ПОМПЕЗНО

Весело, зі співами, танцями, переглядом фільму і навіть салютами нещодавно відсвяткували 875-річчя селища Стара Ушиця.

Вперше цей населений пункт згадується у літописі 1144 року. Скільки всього транс­формувалося за ці століття! Від давнього міста Ушиця до сучасного селища Стара Ушиця. Не тільки змінилася назва, але й розташування. Iз давніх-давен поселення знаходилося в долині річки Дністер. Однак із початком будівництва Дністровської ГЕС воно було повністю затоплене, а нове дещо піднялося вище річки. Про історію можна говорити довго, але всім присутнім на святі вона додала спогадів про дитинство, молодість, про саме життя…
Святкування знатного ювілею стартувало на площі перед Будинком культури. До жителів громади звернувся голова Старо­ушицької ОТГ Анатолій ТИМЧУК, який за­уважив, що день народження селища – це свято кожного з тих, хто народився і виріс тут. Також він подякував усім депутатам і підприємцям, котрі активно підримали проведення святкування, зокрема, Володи­миру Фартушняку, Миколі Прудивусу, На­талії Сиротіній, Сергію Борчуку, Юрію Баштану, Олександру Ананійчуку й Анатолію Білезі.
Концертна програма була різноманітною. Чуттєвими енергійними постановками вражав ансамбль танцю «Меджик», етнічними піснями – фольклорний етнографічний колектив «Трудівниця» й аматорський колектив «Калинонька» із с.Крушанівка, всі присутні були у захваті від солістів колективу «Діти України» тощо. Найменші мешканці селища й усієї громади також із нетерпінням чекали виступів аніматорів, веселі конкурси яких і справді зібрали велику кіль­-кість дітлахів. Усі охочі неподалік могли скуш­тувати смачну юшку.
Цікавим і приємним моментом було привітання з подарунками для найстаршої жительки та наймолодшого мешканця Старої Ушиці, Єфросинії Денисюк та Тімура Зам­бриборща, відповідно. Згадали й подружжя Федорових – Майю Степанівну та Івана Григоровича, – що прожили найдовше в парі.
Вже, мабуть, стала доброю традицією участь у святковому дійстві братів Вадима та Євгена Гжегожевських. Вони із радістю відгукнулися на запрошення і приїхали на свято. Їхні пісні нікого не залишають байдужими, бо пронизані любов’ю до рідної землі, до свого краю. Брати виконали декілька творів, серед яких особливим подарунком стала «Бакота».
Насичена святкова програма не давала учасникам свята сумувати, багато хто під­тан­цьовував у такт запальним, драйвовим і чуттєвим мелодіям.
Уже надвечір усім присутнім продемонстрували фільм під відкритим небом. Закінчилося святкування феєрверком.

За матеріалами прес-служби Староушицької ОТГ.