П'ятница, 29 Березня 2024 р.
24 Лютого 2012

КОМУНАЛЬНІ ГРОШІ РОЗКЛАЛИ НА КУПКИ

17 лютого відбулося засідання депутатського клубу Кам’янець-Подільської міської ради. 

Насамперед депутатів цікавив детальний кошторис департаменту житлової політики, доріг та інфраструктури міста на 2012 р., або, як кажуть, бюджет «у дрібну клітинку». З цього питання присутніх поінформував керівник департаменту Сергій СЕРЕДЮК.

Отже, наступного року буде додатково встановлено 60 сміттєвих урн і 75 нових дорожніх знаків. Передбачається провести ремонт 50 лавок, 10 автобусних зупинок, 100 сміттєвих урн та 300 дорожніх знаків. За­плановано відновлення 200 кв.м асфальтобетонного покриття в місцях виконання земельних робіт. На поточний (ямковий) ремонт доріг направлять понад 200 тис.грн., а на їх утримання в осінньо-зимовий період – 819 тис.грн. Понад 2 млн.грн. спрямують на санітарне очищення міста. Загалом же кошторис робіт з поточного благоустрою складає майже 7,5 млн.грн.

Сергій СЕРЕДЮК ознайомив присутніх також із планом капітального ремонту житлового фонду міста на 2012 р. Загальна вартість робіт становить близько 

2,5 млн.грн. На чотирьох спорудах проведуть капітальний ремонт покрівель, на шести – капітальний ремонт фасадів з утепленням за програмою «Теплий дім». Ка­пітальний ремонт з диспетчеризацією ліфтів, які відпрацювали 25 років, заплановано у 12 будівлях. На 4 житлові будинки очікує капітальний ремонт системи електропостачання. В Старому місті передбачається відновлення трьох громадських вбиралень.

Велика увага наступного року буде зосереджена на ремонті дворових проїздів, мережі зовнішнього освітлення міста, тротуарів. Продовжиться робота із впорядкування паркових зон. Передбачені кошти і на капітальний ремонт обладнання ТЕЦ та окремих ділянок тепломереж Кам’янця-Подільського.

Народні обранці розглянули також звернення Кам’янець-Подільської міської ради ветеранів з приводу некоректних висловлювань депутата Віктора ПРИТУЛЯКА на 20-й сесії. Очільник ради Леонтій РОГАЛЬ нагадав, що 14 лютого відбувся мітинг, на якому ветерани зажадали публічного вибачення. Вони вимагають від ректорату К-ПНУ ім.І.Огієнка дати оцінку словам старшого викладача. 

– Незабаром відбудеться засідання кафедри, де працює Віктор ПРИТУЛЯК, і цю ситуацію розглянуть, – повідомив проректор з виховної роботи К-ПНУ ім.І.Огієнка Анатолій ЗАВОДОВСЬКИЙ. 

Депутати вирішили створити редакційну комісію, яка спільно з постійною комісією міської ради з питань етики підготує проект звернення з цього питання. Це звернення винесуть на розгляд сесії, котра відбудеться 28 лютого.

Ольга ЛЕНЮК, відділ з обслуговування міської ради.