П'ятница, 29 Березня 2024 р.
19 Листопада 2010

КОЛИ ВСЕ ВИРІШЕНО ЗАЗДАЛЕГІДЬ

Безальтернативна та дещо «совкова» – саме так для багатьох запам’ятається перша сесія районної ради VI скликання, яка пройшла 12 листопада. Всі сподівання, що обрання голови райради буде проходити напружено, як це відбувалося в минулій каденції, розвіялися з першими пропозиціями кандидатур на крісло очільника найвищого представницького органу району. 

Зрештою, спрацював прогнозований нами сценарій подій, і головою районної ради було обрано, точніше переобрано, «нашоукраїнця» Івана РОМАНЧУКА. За нього шляхом таємного голосування віддали свої голоси 71 депутат із 80-ти. 

За результатами такого голосування можна й справді робити висновок, що політичне забарвлення не відігравало жодної ролі. Іван Михайлович – член «Нашої України», про його підтримку, окрім однопартійців, заявили Партія регіонів і «Фронт змін». Та й сам Іван РОМАНЧУК виступив із заявою про те, що сьогодні не варто ділити депутатів на опозиціонерів і провладних. Зрештою, і найбільш опозиційна до нинішньої влади ВО «Батьківщина», виходячи з результатів голосування, не була такою вже й категоричною у виборі голови райради.

Все це б нічого, якби не інший факт, що стався за декілька днів після установчої сесії. З достовірних джерел нам стало відомо, що Іван Михайлович змінив свою партійну приналежність і вступив до Партії регіонів. То партійна приналежність все-таки має значення?! Та й куди подіти заяви, що ніхто нікого, навіть у скрутні часи, не зраджував? Грець із ними, із заявами. Зрештою, це лише слова. Як бути зі сподіваннями, щирою вірою людей, які віддавали голоси за «нашоукраїнця», а не?..

Заступником голови районної ради було обрано Остапа КОЛОТИЛА. За нього свої голоси віддала така ж сама кількість депутатів. За таких обставин і такої активної діяльності опозиційних партій не варто прогнозувати в подальшому якихось протистоянь. Не потрібно думати, що хтось проти влади, за опозицію та навпаки. Будь-яка одностайність – це шлях у нікуди. Має бути альтернатива. Альтернатива не крику, не гасел і забарвлень, а конструктиву та прагматизму.