Четвер, 28 Березня 2024 р.
19 Листопада 2010

СУД ЗАЛИШИВ ПІД ВАРТОЮ АНАТОЛІЯ НЕСТЕРУКА ТА МИКОЛУ НЕЧАЯ ЩЕ НА ОДИН МІСЯЦЬ

17 листопада у Кам’янець-Подільському міськрайонному суді відбулося слухання двох справ, що є надзвичайно резонансними для Кам’янця. 

Розглянуто подання слідчого обласної прокуратури щодо продовження утримання під вартою ще на один місяць Миколи НЕЧАЯ та Анатолія НЕСТЕРУКА. Своє прохання прокуратура пояснює тим, що досі не завершено слідства, завершується ревізія КРУ, а також проводиться перевірка телефонних з’єднань абонентів.

Цього разу в залу суду доставили обох підозрюваних. Також у залу пропустили всіх бажаючих. Надали слово і Анатолію НЕСТЕРУКУ, який у своєму виступі зазначив: «Я прошу суд змінити міру утримання, бо я не злочинець, не був хабарником, ним не є і не буду та впевнений, що це буде доведено в суді. Ця справа повністю сфабрикована проти мене, першу частину її вже завершено, мене не допустили до виборів, є вже новий міський голова, який буде працювати. Я не міг одноосібно приймати рішення щодо земельних ділянок, я можу багато розповідати про цю справу, але чи захочуть мене слухати?». Також Анатолій Макарович попросив суд зважити на його вік, стан здоров’я та бажання співпрацювати зі слідством.

Красномовними були і адвокати, які вважають, що немає жодних підстав для утримання Анатолія НЕСТЕРУКА під вартою, бо, за законом, слідство вже повинно було завершитися. Крім того, у поданні прокурора нічого не йдеться про причини необхідності подальшого утримання, адже під час першого судового рішення про взяття під варту йшлося про те, що, перебуваючи на посаді міського голови, він зможе впливати на хід слідства. Наразі таких можливостей у нього немає. Анатолій НЕСТЕРУК і його захисники готові всіляко йти назустріч слідству.

На жаль, суд не дослухався до аргументів та ухвалив продовжити утримання під вартою до трьох місяців.

Вероніка ВЛАСЮК, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».