П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Вересня 2010

«НАРОДНА ВЛАДА» В ДІЇ!

Ця нова політична сила за короткий час свого існування в місті налічує вже понад 1000 членів партії. А це вчителі, лікарі, студенти, пенсіонери та приватні підприємці, громадські діячі та службовці, безробітні та віруючі…

Жодного представника великого бізнесу, який нажив свої статки злочинним шляхом, партійна організація не має, немає також колишніх депутатів, що заплямували себе корупційними діями, використанням депутатського мандату для вирішення особистих питань та інтересів, адже наша «Народна влада» дійсно є народною.

За такий короткий проміжок часу місцева організація жодної партії із лівоцент-ристською ідеологією ще не долала по-дібного шляху. Можливо, такого результату досягнуто завдяки тому, що середній вік членів партії – 35-45 років і люди приходять у наші ряди не за посадами або вигодою, а за ідейними принципами та палким бажанням змінити життя на краще.

Тоді, як влада та провладні політичні партії безкінечно обговорюють штучно створені проблеми навколо Чорноморського флоту чи НАТО, нагальні соціальні проблеми залишаються в Україні без вирішення. Ми виступаємо за розширення прав місцевого самоврядування та прагнемо, щоб 75 відсотків бюджетних коштів залишалися на місцях, бо тільки так можна говорити про розвиток місцевої громади.

«Народна влада» не стоїть осторонь і молодіжних проблем. Вступ і навчання у вишах, отримання житла молодими сім’ями, працевлаштування молоді – це наші завдання у нашому молодіжному напрямку, постійна турбота нашого активу.

Звичайно, багато з Вас помітили, що з нашими найбільшими політичними партіями останнім часом коїться щось не те. Від дійсно демократичних, народних, державницьких дій лідери цих партій пере-йшли до чистої води деструктиву, до нехтування довірою людей. Руйнується все: держава, власні політичні структури, ідеологія. Все це заради ненаситної жадоби влади. Задурманені запахом влади партійні лідери показали своє справжнє обличчя, начхавши на свої вчорашні обіцянки виборцям і пішовши на підкилимні переговори з політичними противниками, представниками криміналітету, з тими ж самими бандитами, яких на виборах дружно збиралися садити в тюрми. Вони при цьому не переймаються тим, як їхні рядові однопартійці на місцях будуть дивитися в очі рідним, сусідам і знайомим. Варто визнати – лідери зрадили своїх виборців, зрадили членів своїх партій. Партії перетворилися на авторитарні секти, призначенням яких є задоволення амбіцій партійної верхівки та їхніх грошових мішків – олігархів.  А що твориться в Україні, зокрема в соціальній сфері!..

Знову український народ поставлений перед фактом нічим не виправданого кількаразового підвищення ціни на газ, «заморожування» заробітної плати мільйонам працівників бюджетних установ, обмеження доступу до заслужених пенсій пенсіонерам, підвищення пенсійного віку жінкам, впровадження штрафів за за-тримку людьми сплати за житлово-комунальні послуги (і це при затримці виплат заробітних плат і масового безробіття!).

Користуючись безвихідним станом української економіки, яка є наслідком діяльності попередньої влади, та критичною залежністю України від зовнішніх кредитів, МВФ дозволяє собі безцеремонно втручатися у внутрішню політику суверенної держави. Адже закордонним банкірам достатньо було б обгрунтованих гарантій Уряду щодо повернення отриманого кредиту, стабілізації Державного бюджету та фінансової системи країни. Так ні, вони прямо диктують обмеження заробітних плат і соціальних виплат, підвищення цін, змушують український народ ще довше працювати, щоб заробити і без того злиденну пенсію. Їм добре відомо, що такі обмеження перекреслюють перспективи соціального розвитку України та її конституційний статус соціальної держави, зне-кровлюють трудовий потенціал і підривають економічну конкурентоздатність на світовому ринку.

Особливу стурбованість у членів нашої організації та й, напевно, кожного громадянина України, викликає підвищення на 5 років пенсійного віку жінкам. У меморандумі зазначається, що з метою вирішення структурних проблем пенсійної системи, зменшення дефіциту Пен-сійного фонду, керівництво держави зобов’язується у вересні подати до Верховної Ради України проект закону, прийняття якого буде передбачати поступове збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років – 6 місяців щорічно, починаючи вже з 2010 року.

І це без зобов’язань щодо підвищення рівня життя, покращення медичного обслуговування. При вкрай незадовільному стані медичного обслуговування населення, жебрацькому стані більшості людей, при спробі новим Трудовим кодексом перетворити працюючих людей у рабів, пенсіонерів в Україні скоро не буде, їх із робочих місць будуть виносити вперед ногами. Ось тоді і пенсії нікому буде платити, заживе держава…

Статистика стверджує, що жінки живуть довше, але вона не говорить про те, що це не життя, а животіння. Хто із можновладців подумав, яку користь принесе підвищення пенсійного віку жінці? Хто буде тримати її на високооплачуваній роботі? Вже сьогодні жінкам після 45 років з вищою освітою та досвідом роботи важко знайти роботу. Відповідь роботодавця, як правило, одна: «Ми надаємо перевагу співробітникам до 40 років». А хто працевлаштує жінку віком за 40 років, якій ще потрібно допрацювати 20 років? Що їй робити? Красти чи вмирати? Не секрет, що заробітна плата у жінок нижча, ніж у чоловіків, сьогодні у фірмах жінки виконують таку ж саму роботу, але за суттєво нижчу заробітну плату. Хочеться також запитати урядовців: хто ж сьогодні, як не жінки, виконує малокваліфіковану, низькооплачувану роботу? Відповіді немає, що цілком зрозуміло. Окрім того, практично всі побутові навантаження та негаразди також перекладені на плечі жінок, уже не кажучи про таке важливе питання, як виховання дітей. За нинішніх умов ця надзвичайно важлива ноша також майже повністю лежить на жіночих плечах. Можна зробити висновок, що у підвищенні пенсійного віку для жінок немає жодного позитивного моменту, оскільки воно не вирішує насущних проблем суспільства. Навпаки, ситуація може лише загостритися тому, що збільшення пенсійного віку призведе до збільшення безробіття і, в першу чергу, для молоді та жінок.

На наш погляд, українському Уряду розпочинати пенсійну реформу потрібно з європейських стандартів рівня життя, рівня заробітної плати (який на порядок вищий від українського), соціального забезпечення та обслуговування, а не лише з підвищення пенсійного віку. Тому звертаємося до Вас, як завжди, – відкрито та щиро. Якою буде наша держава, залежить лише від нас і будете Ви чесні перш за все перед собою, чи прислухаєтесь до своєї совісті та залишите в минулому політиків, котрі себе дискредитували, задля руху вперед, задля побудови нового суспільства, по-справжньому народної та справедливої держави.

Розпочніть зміни на краще із себе. Приєднуйтесь до нас, до народників! Ми повинні разом зупинити політичне свавілля, яке чинять представники великих політичних сил і влади, які вже давно представляють інтереси олігархів і злочинності, організованої державним апаратом!

Наше майбутнє – в наших руках. Повернімо владу народу! За нами – правда, ми обов’язково переможемо, бо в єдності – наша сила!

Василь КОВАЛЬЧУК, голова Кам’янець-Подільської міської організації партії «Народна влада».