Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
24 Вересня 2010

«ФРОНТ ЗМІН» -МАЙБУТНЄ КАМ`ЯНЕЧЧИНИ!

Олександр ХУДНЯКРайонна організація партії «Фронт Змін» – згуртована команда однодумців, які ставлять перед собою чітку мету – принести нову якість у громадсько-політичне життя Кам’янеччини, в тому числі – через відкритість своїх рядів для громадськості. «Фронт Змін» це енергійні, професійні та порядні люди, які не словами, а власними справами доводять, що зміни на краще, якщо бути ініціативним і наполегливим, можна робити вже сьогодні. Саме така життєва позиція в активіста районної організації «Фронту Змін» Олександра ХУДНЯКА. 

Олександр Анатолійович народився 1968 р. в Новоушицькому районі в сім’ї ветлікаря та педагога. Спочатку  навчався у Грушківській середній школі, а 1985 р. закінчив середню школу в смт Стара Ушиця, де проживає з 1984 р.  Трудовий шлях розпочав 1985 р. в ПМК-245 (м.Кам’янець-Подільський) слюсарем-трубопрокладником. У 1985-1992 рр. під час навчання в Українському інституті інженерів водного господарства (м.Рівне) здобув спеціальність інженера-гідротехніка. 1986-1988 рр. –  служба в армії на території НДР. 

З 1992 р. Олександр ХУДНЯК  продовжив працювати у ПМК-245 на посаді майстра. 1999-2002 рр. – виконроб Кам’янець-Подільського АТЗТ «ПМК-35».  2002-2006 рр. – займався підприємницькою діяльністю, 2006-2008 рр. – директор КП «Житловик» (смт Стара Ушиця). З 2008 р. і до цього часу – директор ПП «Перлина Поділля-2005». Член ГО «Фронт Змін» із березня 2009 р.

– Олександре Анатолійовичу, більша частина Вашого життя пов’язана зі Старою Ушицею, де Ви живете і тепер. Які проблеми селища потребують вирішення вже сьогодні?

– Найактуальнішою проблемою Старої Ушиці вже тривалий час є фактична відсутність централізованого водопостачання. Внаслідок цього у селищі припинено роботу дитячого садка, у школі не готують обідів, повноцінно не працює дитячий санаторій. Цю проблему потрібно терміново вирішити спільними зусиллями селища та району.

Крім того, нагального ремонту потребують дороги, значною проблемою є облаштування смітника та покращення освітлення вулиць. Звичайно, як і в більшості віддалених від міста населених пунктах болючим залишається питання працевлаштування. 

– Яким чином можна вирішити ці проблеми?

– На мою думку, багато залежить від відновлення стабільної роботи КП «Житловик», яке за останній рік роботи, на жаль, опинилося на межі банкрутства. Необхідно провести капітальний ремонт системи водопостачання та водовідведення, про що говорять не один рік, але до справи так і не дійшло. Безумовно, для цього слід залучити чималі кошти, а головне – проконтролювати їх використання за призначенням. Лише в такому випадку можливе надання якісних комунальних послуг, у тому числі і з водопостачання селища. 

– Які проблеми громади мають бути пріоритетними для керівних органів району, зокрема, для районної ради, яка вже невдовзі має оновитися?

– Запорукою добробуту громадян є наявність робочих місць. Відповідно представницька влада району також має сприяти розвитку підприємництва. Щодо Старої Ушиці, то це розвиток туризму на базі унікальних природних ландшафтів берегів Дністра. Потрібно організувати систематичне їх прибирання, облаштувати зони відпочинку, побудувати нові сучасні туристичні бази та відновити роботу тих, які вже є, адже Кам’янеччина –  це край чудової природи, а Стара Ушиця, як на мене, є однією з найблискучіших перлин району. Сподіваюся, що спільними зусиллями громади, підприємців, місцевої та районної влади Стара Ушиця та її жителі отримають імпульс нового, гідного життя.     

Прес-служба Кам’янець-Подільської районної організації партії «Фронт Змін».