П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
24 Вересня 2010

ПЕРЕТВОРИМО КАМ’ЯНЕЦЬ В ОСВІТНІЙ І НАУКОВИЙ ЦЕНТР ПОДІЛЛЯ

Степан ЗАМОЙСЬКИЙПостійні зміни та перетворення в системі вищої та середньої освіти приводять не тільки до покращення ситуації в ній, але й до виникнення багатьох проблем, які необхідно вирішувати на місцевому рівні. Тому стан освіти та розвиток наукових досліджень у Кам’янці-Подільському є одними з напрямків діяльності міської організації партії «Наша Україна».  

Пріоритетними завданнями для нас є збереження та продовження освітніх і наукових традицій нашого міста. Для цього нам необхідна:

1. Підтримка програм і проектів в освітній сфері щодо забезпечення наступності у дошкільній, середній і вищій школі.

2. Розробка програм відкриття та відновлення діяльності дошкільних навчальних закладів у місті на виконання закону про обов’язкову дошкільну освіту.

3. Сприяння загальноосвітнім навчальним закладам міста у вирішенні проблем належного навчально-методичного та матеріально-технічного характеру незалежно від типу навчання та форми власності.

4. Створення належних умов для реалізації плану профілізації освіти старшої школи у загальноосвітніх навчальних закладах міста.

5. Збереження та розвиток системи позашкільних закладів освіти в місті та вироблення для цього перспективного плану.

6. Формування міськими органами влади спеціального фонду для підтримки обдарованої молоді та, в перспективі, створення відповідного центру при міському управлінні освіти та науки.

7. Організація та підтримка на місцевому рівні та проведення творчих конкурсів, конференцій на різноманітну тематику з національної історії та культури.

8. Забезпечення тісного взаємозв’язку в освітній і науковій сфері між органами місцевого самоврядування та ВНЗ міста.

9. Розроблення програм і проектів перепрофілювання та навчання безробітної молоді за рахунок створення сприятливих умов для представників малого та середнього бізнесу.

10. Відновлення практики організації та проведення міжнародних наукових форумів із питань популяризації історії та сьогодення міста.

Степан ЗАМОЙСЬКИЙ, заступник директора Інституту механізації та електрифікації сільського господарства. Член ради міської організації партії «Наша Україна».

Народився 1959 р. на Тернопільщині. 1983 р. закінчив Кам’янець-Подільський сільгоспінститут (інженер-механік). 5 років працював головним інженером колгоспу. В 1988-1990 рр. навчався в аспірантурі ВНДІ цукрових буряків. Кандидат технічних наук, доцент. Працює в рідному виші з 1991 р.

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАСОБАМИ НАВЧАННЯ – ПОНАД УСЕ

Керівництво МО партії «Наша Україна» постійно тримає в полі зору цю проблему та прагне допомогти в її розв’язанні. Напередодні нового навчального року голова міської організації партії Володимир ДУБІНСЬКИЙ і його заступник Василь ГАВРИЛЮК відвідали ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Вкотре вони передали значну кількість наукової, навчальної та методичної літератури, набір карт з історії України та низку наочних навчальних посібників. Таку ж допомогу було надано вчителям історії новоствореного НВК №3 Ользі МЕЛЬНИК та Олександру ГОРЄЛОВУ, які облаштували в ньому кабінет історії.

Важливим напрямком роботи залишиться і подальше проведення науково-практичних конференцій з важливих проблем національної історії, активними учасниками яких будуть викладачі та студенти К-ПНУ ім.Огієнка, а також учителі та учні інших навчальних закладів. Минулого навчального року за ініціативи місцевого осередку партії проведено 4 такі конференції, за результатами яких опубліковано збірники, що передавалися у всі школи міста і району.

Прес-служба Кам’янець-Подільської міської організації партії «Наша Україна».