Субота, 27 Квітня 2024 р.
24 Вересня 2010

ДЕРЖАВА ПОЧИНАЄТЬСЯ З МОЄЇ Й ТВОЄЇ ОСЕЛІ

Кожна людина сподівається на краще…

За нелегкою суєтою повсякденних справ приходить мить усвідомлення, що несила більше терпіти неправду, пусті демагогічні обіцянки, проводжати рідних у чужоземні країни на нелегкі хліби заробітчанства, несила існувати у країні з прогнилою системою влади, що, мов столітній будяк, квітне кумівством, корупцією, неосвіченим чванством…

«Народитися й жити в Україні є найбільшим щастям. У нас найкраща у світі земля. Ми маємо теплі моря. Ми знаходимося у центрі Європи – нам близький і Захід, і Схід. Наша столиця Київ – колиска однієї з найвеличніших цивілізацій. Ми маємо гарні традиції у промисловості та сільському господарстві, науці й техніці, культурі й спорті. Нам ніхто ззовні не погрожує. І немає жодного об’єктивного фактора, який заважає Україні стати високорозвиненою, успішною демократичною країною, великою європейською державою. А це означає, що проблеми в нас самих… Ми забуваємо про одну важливу річ – про власну відповідальність за справи в країні. Адже це ми самі, громадяни, призначаємо собі владу. Ми маємо можливість її контролювати», – пише у книзі «Україна – громадянський проект» лідер партії «Сильна Україна» Сергій ТІГІПКО.

Ідея народження партії «Сильна Україна» є прогресивною та далекоглядною ідеєю. Об’єднання професіоналів, здорових сил нації, спроможних змінити на краще існуючий стан речей навколо ідеї побудови сильної України, що базуватиметься на відповідальному громадянському місцевому самоврядуванні, є тим шляхом, яким рухалися провідні європейські держави. Відстоювання процесів децентралізації влади, надання повноважень поряд із механізмами відповідальності складають програмні напрямки у діяльності «Сильної України».

На виборах 31 жовтня громада Кам’янця-Подільського з віковими традиціями місцевого самоврядування набуває унікального шансу почати зміни зі своєї оселі, зі свого міста. Лише громада має право вирішити, кому довірити управління містом. Довіряючи це право на управління місцевими справами, вона передає обраним і відповідальність.

Об’єднання в партію «Сильна Україна» відбувається не навколо лідера, а навколо ідеї побудови сильної країни, усвідомленого курсу на її реформування. Ідея є обгрунтованою і покроково розроб лена у програмному документі. Відбір у лави партії відбувається не за принципом, звичним для українських партій «Чим більше, тим краще». «Сильна Україна» індивідуально працює з кожним кандидатом у члени партії, тому діє інший принцип – «Не кількість, а якість». Побудова сучасної розвиненої держави через реальну владу на рівні місцевих рад, посилення фінансової спроможності місцевого самоврядування, побудова конкурентоспроможної ринкової економіки є першочерговим пріоритетом «сильноукраїнців». «Сильна Україна» відстоює введення депутатського мінімуму – процедури, що дає можливість виборцям відкликати як депутата, так і міського, сільського чи селищного голову. Якщо ти не виправдав сподівань громади, йди геть! Час і совість вимагає правдиво дивитися у вічі громаді, адже за кожну невиконану обіцянку слід відповідати.

Не клуб політичних дебатів, на який перетворилися місцеві ради, потрібен громаді. Вона вимагає якісних послуг, помірних, обгрунтованих тарифів, добротних вулиць і доріг, відродження місць культурного відпочинку…

Тож почнімо будувати сильну Україну з нашої оселі!

Ірина ШЕЛЕПНИЦЬКА, член партії «Сильна Україна», доцент кафедри землеустрою та кадастру ПДАТУ.