Четвер, 28 Березня 2024 р.
17 Грудня 2010

«НЕХАЙ ВАША ЗОРЯ НЕ ЗГАСАЄ!»

Відгомоніла політична агітація, і багато політиків нашого міста, як тільки опинилися у депутатському кріслі, заспокоїлися. Це зовсім не стосується депутата міськради Валентини ВОЛОШИНОЇ. Політична сила, яку вона очолює в місті, продовжує активну діяльність, про деталі якої ми спробували дізнатися під час нашої розмови.

ВОЛОШИНA– Валентино Петрівно, нещодавно завершився виборчий процес, де брали участь Ви особисто та чимало представників партії ВО «Батьківщина», міську організацію якої Ви очолюєте. Що змінилося у Вашому житті після виборів?

– Виборчий процес – справа, що потребує повної віддачі. Тому відволіктись і відпочити після перегонів не буде зайвим. Тим більше, що в моєму житті є не тільки громадсько-політична діяльність, але й родина, котра завжди мене підтримує, та улюблена справа. До речі, саме завдяки любові, підтримці та розумінню найближчих людей я отримую силу для суспільної діяльності.

Після виборів ще раз утвердилася в думці, що життя дає нам випробування не для того, щоб нас знищити, а для того, щоб переплавити на міцніший метал…

– Чи правда, що Ви прийняли рішення скласти обов’язки голови міської організації «Батьківщини» та передати їх депутату обласної ради, Вашому однопартійцю Олегу ДЕМЧУКУ. Що стало причиною такого рішення?

– «Батьківщина» ніколи не міряла своєї діяльності проектами, що не формують її подальшого майбутнього. Наша політична сила – не партія-одноденка, тому і зміни в неї націлені на перспективу.

Аналізуючи вибори, ми не могли не помітити, що явка виборців була доволі низькою. Цьогорічний електорат у своїй більшості – люди зрілого та пенсійного віку. У той же час, залишається молодь нашого міста, яка через п’ять років складе основу електорального поля Кам’янця-Подільського, молодь, яка чекає яскравих політичних лідерів нової генерації, здатних повести за собою.

Саме тому рішення про призначення головою міського осередку партії ВО «Батьківщина» Олега ДЕМЧУКА було виваженим і своєчасним.

Олег Віленович є людиною широких поглядів, європейської направленості думок, громадським і політичним діячем, що зробив чимало для зростання позитивного іміджу нашого міста на державному та міжнародному рівнях. Безперечно, він зможе стати лідером, який користуватиметься не тільки підтримкою однопартійців, але й авторитетом у молодого покоління.

– Як Ви ставитеся до ініціативи Олега ДЕМЧУКА створити громадсько-політичний рух?

–  Якщо він знайде підтримку кам’янецької громади, значить рух є зерном, яке вчасно посіяне в місцевому політикумі, має перспективи гарного розвитку та в подальшому принесе потрібний громаді результат. Я тільки за!

– Як Ви прокоментуєте чутки, що фракція «Батьківщини» в міськраді, котру Ви очолюєте, втрачає консолідацію?

– Міська організація отримала на виборах вагому підтримку кам’янецької громади та гідний результат – 20 депутатів міської ради та 2 депутати обласної ради. Виборчий процес змінив не тільки вигляд міського політикуму, але й бачення багатьох його представників. Звичайно, у нас бувають дискусії, адже кожний депутат має право на власну думку, втім у цілому ми діємо як одна команда. Наша робота на благо рідного міста має бути і надалі злагодженою та ефективною.

– Валентино Петрівно, кажуть, що ініційована Вами кадрова перестановка в партійній організації пов’язана з тим, що Ви працюєте над іншим політичним проектом, в якому беруть участь відомі жінки-політики, зокрема, екс-міністр соціальної політики Людмила ДЕНИСОВА, народні депутати Ольга БОДНАР і Наталія КОРОЛЕВСЬКА.

– «Батьківщина» була і залишається для мене політичною силою, якій я завдячую набутим досвідом політичної та громадської роботи. Тут сформувалися моя віра у демократичні ідеали та розуміння визнаних усім світом європейських цінностей, тут я знайшла однодумців і вірних друзів. А нагода співпрацювати у форматі політичної сили, яку я сьогодні представляю, для мене завжди є великою честю.

Хочу відзначити, що під прапорами «Батьківщини» працювала та продовжую працювати для нашої громади як депутат міської ради та голова депутатської про-фільної комісії з питань регламенту, міжнародних зв’язків і депутатської етики.

– Але годі про політику. Валентино Петрівно, декілька років тому в одному з інтерв’ю для «ПОДОЛЯНИНА» Ви згадали про своє захоплення малюванням. Сьогодні обізнані люди гарно відгукуються про Ваші картини «Білий Хрест» і «Пасхальний Хліб». Не пора їх показати кам’янчанам?

– Поки що мені надійшло запрошення представити свої роботи в художній галереї однієї з європейських країн. Сьогодні маю декілька чудових ідей, які не терпиться втілити на полотні. І якщо кам’янчанам цікава моя творчість, то обов’язково організую виставку і в рідному місті.

– З Вашими планами на новий рік ми трохи ознайомилися, а що б Ви побажали кам’янчанам?

– Напередодні Різдвяних і Новорічних свят бажаю всім кам’янчанам миру та спокою в душі, гарного настрою, злагоди та добробуту в оселях! Нехай прийдешнє Світле Різдво у кожному серці обновить надію на щастя, а Новий рік здійснить її саме так, як бажають наші серця! Я вірю, що в кожного є своя Зоря. Нехай вона ніколи не згасає, горить спокійним, рівним світлом і завжди веде до успіху!

Олена СЕРГЄЄВА, спец.для «ПОДОЛЯНИНА».