П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Грудня 2010

АБИ ЗНЯТИ НАВАНТАЖЕННЯ

16 грудня пройшло засідання міськвиконкому, де було розглянуто 42 питання та 3 додаткові, зокрема, про встановлення тарифів на послуги з проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту квартирних засобів обліку води КП «Міськтепловоденергія».

КП «Міськтепловоденергія» з 1 січня 2011 р. нараховуватиме щомісяця споживачеві окремим рядком у розрахунковій книжці у складі основної послуги (залежно від кількості таких засобів обліку) шляхом додавання плати за проведення їх періодичної повірки, обслуговування та ремонту, в тому числі демонтажу, транспортування та монтажу після повірки, до загальної вартості послуг. 

Таке рішення зніме навантаження на споживачів, оскільки їм доводилося платити один раз у два роки, а тепер люди щомісяця сплачуватимуть додаткові копійки. 

Наприклад, сума за один лічильник без робіт з демонтажу, перевірки та монтажу становить 23,5 грн., чотирьох – 94 грн., з демонтажем і транспортуванням за один лічильник – 55,7, за чотири – 174,50 грн. 

Споживач має право самостійно вибирати спосіб повірки квартирних засобів обліку води. 

Було також порушено питання про часткове відшкодування різниці між діючими тарифами та фактичними витратами на технічне обслуговування і поточний ремонт внутрішньобудинкових інженерних мереж по КП «Міськтепловоденергія» за лютий-жовтень 2010 р.

Розглянувши звернення директора КП Валерія ГОРДІЙЧУКА, члени виконкому погодилися на часткове відшкодування різниці в сумі 262 тис.грн.