Четвер, 25 Квітня 2024 р.
12 Листопада 2010

БЮЛЕТЕНІ ТЕПЕР РАХУЮТЬ ПРАВООХОРОНЦІ

До редакції звертаються кам’янчани із запитаннями про те, звідки взялися бюлетені, котрі під час повторного підрахунку голосів на міського голову не були визнані міською виборчою комісією як дійсні. 

По коментар ми звернулися до міськвідділу міліції. Помічник начальника міськвідділу міліції з роботи із громадськістю та ЗМІ капітан міліції Наталія КАСАПЧУК надала нам таку інформацію:

– 5 листопада, о 15.40, до міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що під час підрахунку бюлетенів у приміщенні Кам’янець-Подільської МТВК (майдан Відродження, 1) виявлено десять бюлетенів з неправильно надрукованим прізвищем кандидата на посаду міського голови. 

6 листопада, об 11.40, до міськвідділу міліції звернувся кандидат у депутати Кам’янець-Подільської міської ради з повідомленням про те, що під час перерахунку бюлетенів на одній із виборчих дільниць він виявив, що частину бюлетенів було зіпсовано. 

За кожним із цих фактів працівники ОВС у встановленому законом порядку проводять перевірки та експертні дослідження, результати яких буде направлено до прокуратури, котра і буде прийматиме рішення відповідно до чинного законодавства. 

А щодо бюлетенів, які було знайдено минулого тижня у смітниках, то, як свідчить повідомлення на офіційному сайті УМВСУ в Хмельницькій області, у першому випадку (159 бюлетенів) працівники міліції вже навіть встигли провести експертизу документів, яка засвідчила, що відбиток печатки співпадає з оригіналом. За другим фактом дослідження ще тривають.