П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
10 Грудня 2010

CТЕЖИНА ДО ЛЮДЕЙ

СІМАШКЕВИЧ12 листопада у «ПОДОЛЯНИНІ» було опубліковано перше інтерв’ю Михайла СІМАШКЕВИЧА місцевим ЗМІ «Переймання свіжообраного мера». На перше запитання – «З чого розпочнете свою роботу на посаді міського голови?»  Михайло Євстафійович відповів: «Хочу встановити постійний зв’язок з городянами. Взагалі, я хочу у своїй роботі якомога більше спиратися на громадськість». Ми зацікавилися, як втілюється в життя задум нового мера.

Виявилося, що лише за цей тиждень проведено (і ще відбудуться завтра і після­завтра) 4 прийоми громадян (Григорій ГОРШУНОВ, Сергій БАБІЙ, Василь СУКАЧ, Валентина СТЕЛЬМАХ), два виїзних прийоми громадян (Григорій ГОРШУНОВ, Валентина СТЕЛЬМАХ), «Гаряча телефонна лінія» із Сергієм БАБІЄМ.   

– 1 грудня відбувся перший прийом громадян міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ, – розповідає прес-секретар міськради Яна МЕЛЬНИЧУК. – Проблеми і скарги, з якими звернулися  мешканці міста, на 90 відсотків стосувалися житла (його надання або поліпшення). Михайло Євстафійович, вислуховуючи біди та негаразди людей, надзвичайно переймався кожним питанням. «Наш обов’язок – допомогти  цим людям, адже це та незахищена категорія населення, якій, окрім влади, допомогти нікому», – вважає він.

Зрозуміло, що ситуація у місті, як і у всій 

країні, щодо питання отримання  житла надзвичайно важка. Державного будівництва майже не ведеться, коштів на його закупівлю, у зв’язку з фінансово-економічною кризою, не вистачає. Люди роками, десятиліттями стоять у чергах на отримання квартир. До Нового року житлом 

забезпечать лише інвалідів Великої Вітчизняної війни I групи. Їх у нашому місті шестеро.

Декілька скарг стосувалися питання сусідства: люди не можуть знайти спільної мови з людьми, які живуть поруч. Вирішено направити комісії для розгляду вищевказаних справ.

Двоє мешканців міста звернулися до міського голови з проханням про надання матеріальної допомоги на операцію. Ніна ТОМАШЕВСЬКА та її донька мають проблеми із зором, витратили на операції понад 18 тис.грн. Незабаром чергова операція, а коштів уже немає. Михайло Євстафійович пообіцяв посприяти у питанні спонсорства, а також в отриманні одноразової допомоги, яку сім’я вже отримувала неодноразово. 

Схоже прохання і в Олесі БОРИСЮК – матері маленького хлопчика, який має вроджену ваду слуху. Гроші на операцію малюку збирали всією дружною громадою. Дитині було зроблено необхідну операцію, але на часі – наступна. Михайло СІМАШКЕВИЧ теж пообіцяв жінці допомогти їй матеріально.

Всі скарги і звернення наступного ранку були передані  для виконання до відповідних служб та управлінь.

7 грудня проходила «Гаряча телефонна лінія» із заступником міського голови Сергієм БАБІЄМ. Питання, що турбували кам’янчан, за словами Яни МЕЛЬНИЧУК, були такими:

– Жителька будинку №12 на Хмельницькому шосе скаржилася на незадовільний стан тротуарів. «Дороги від снігу прочищені, а тротуари – ні», – зазначила вона. Сергій БАБІЙ погодився із цим і наголосив, що управління ЖКГ на разі працює над цим питанням. На жаль, необхідної техніки не вистачає, а силами двірників розчистити все місто просто нереально.

Два дзвінки пролунали із Старого міста від жителів, які скаржилися на роботу маршрутних автобусів. За їхніми словами, у понеділок і середу виїхати у місто просто неможливо. Сергій Віталійович, знаючи цю проблему, надав свій особистий номер телефону, щоби йому повідомляли номерні знаки маршруток, водії яких дозволяють собі такі неправомірні дії.

Ще один дзвінок був із вул.Князів Коріатовичів, 12а, зі скаргою на те, що у будинку більше 2-х років немає опалення. Заступник міського голови зазначив, що знає про це питання, воно досить давнє та складне, наразі шукають шляхи його вирішення.

Були й інші запитання, зокрема про паркування автівок у дворах.

Після завершення «Гарячої лінії» Сергій БАБІЙ зобов’язав відповідні служби якнайшвидше вирішити вищевказані проблеми.

Методи зв’язку з громадськістю міська влада використовувала й раніше. Але недостатня інформованість населення про можливість і час його контактування з керівництвом міськради призвела до того, що на прийом до заступників мера з’являлася мізерна кількість кам’янчан (в основному приходили на прийом до очільника міста). Були і випадки зривів графіків прийомів громадян.

Наразі маємо намагання влади активізувати зв’язок із жителями міста, дізнатися їхні проблеми, особливо ті, які не вирішуються роками. Позитивним є і те, що нова влада має бажання підвищити результативність цього зв’язку, вирішувати питання або ставити їх на контроль одразу, як кажуть, по свіжих слідах. Заслуговує на увагу, що невдовзі з метою оперативного вирішення проблем городян під час проведення «Гарячих телефонних ліній» буде використовуватися такий метод відеозв’язку з управліннями та службами міськради, як Skype.


P.S. Чи вдасться міській владі налагодити сталий та ефективний зв’язок із жителями Кам’янця, покаже час. А поки що поінформуємо кам’янчан про те, що 10-18 грудня відбудуться:

10 грудня, п’ятниця (з 16.00). ЖКП «Комунсервіс» (селище Першотравневе, 

вул.Молодіжна, 21). ВИЇЗНИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН (керуюча справами міськ-виконкому В.В.СТЕЛЬМАХ).

11 грудня, субота (10.00-12.00). ПРИЙОМ ГРОМАДЯН (заступник міського голови С.В.БАБІЙ).

13 грудня, понеділок (14.00-17.00). ПРИЙОМ ГРОМАДЯН (секретар міськради В.І.СЕНЮК).

13 грудня, понеділок (14.00-17.00). ПРИЙОМ ГРОМАДЯН (заступник міського 

голови В.О.СУКАЧ).

14 грудня, вівторок (10.00-11.00). «ГАРЯЧА ТЕЛЕФОННА ЛІНІЯ» за номером: 

5-19-42 (заступник міського голови В.О.СУКАЧ).

15 грудня, середа (14.00-17.00). ПРИЙОМ ГРОМАДЯН (міський голова М.Є.СІМАШКЕВИЧ).

14 грудня, вівторок (з 16.00). КП «Міськ­тепловоденергія». ВИЇЗНИЙ ПРИЙОМ 

ГРОМАДЯН (заступник міського голови С.В.БАБІЙ).

17 грудня, п’ятниця (з 16.00). КП «ЖЕК №2». ВИЇЗНИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН 

(секретар міськради В.І.СЕНЮК).

18 грудня, субота (10.00-12.00). ПРИЙОМ ГРОМАДЯН (перший заступник міського голови Г.І.ГОРШУНОВ).