Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Жовтня 2010

УКРАЇНА ТАКИ МАЄ ТАЛАНТИ!

Вчителя англійської мови Довжоцького НВК  Жанну МАДИЧ довго представляти не треба. Завдяки своєму музичному таланту вона відома на всю Україну. За допомогою її педагогічного таланту англійською мовою захопилося не одне покоління її учнів у школі та студентів К-ПНУ ім.Огієнка. Встигла вона долучитись і до роботи у відділі освіти райдержадміністрації.

А як збирається Жанна Володимирівна застосувати свій політичний талант? Це ми спробували в неї дізнатися під час інтерв’ю. Але розпочали розмову, так би мовити, з вічного – музики… 

– Як Ви зробили вибір свого майбутнього між викладачем англійської та музикантом?

– Справді, це було нелегко, оскільки я дуже любила англійську мову в школі та хотіла продовжити родинну династію вчителів, а душа моя тягнулася до музики та творчості. Я вже готувала програму для вступу до Хмельницького музичного училища. Проте мої батьки не могли допустити, щоб я не отримала середньої освіти в школі, та допомогли мені прийняти рішення. 

– Але до творчості Ви все ж таки повернулися?

– Мої діти теж навчалися у музичній школі. Їх педагогом була дорога моєму серцю Поліна БІЛОПОЛЬСЬКА. Одного разу Поліна Борисівна запропонувала мені провести її ювілейний концерт, а також виконати на фортепіано «Вальс» ХАЧАТУРЯНА. Після успіху на концерті я почала знову приходити в музичну школу.

Врешті, ми з великим натхненням провели у РЦНКМ «Розмай»  концерт, де у моєму виконанні було представлено класичні твори, власні пісні та вірші. Допомагали мені співати і танцювати мої дорогі вихованці. Тепер вони з нетерпінням чекають на мій новий, вже ювілейний, концерт. 

– Що відчуває людина, котра спочатку є учасником відомого конкурсу, а через рік стає членом журі? 

– Отримавши високу нагороду – гран-прі на Всеукраїнському благодійному дитячому фестивалі «Сім-Сім» у номінації «Композитор» за пісню «Повертайся, мамо!», я була запрошена на передачу «Автографи» Юрія ВЕРЕСОЦЬКОГО у студії національної телерадіокомпанії та взяла участь у радіопередачах «Тепла хата», «Від суботи до суботи» та інших. Коли ж після виступу на наступному фестивалі мені запропонували стати членом журі, я, звичайно, була приємно здивована та щаслива.

– На музиці Ваші захоплення не завершуються. Ви також не байдужі до політики?

– 2002 року я познайомилася з чудовими людьми, які організували осередок УРП «Собор», – Віктором МІЩИШИНИМ і Юрієм ДЕГОТЕМ. Тоді зрозуміла, що майбутнє буде творити нове покоління людей, готове до змін і відповідальних рішень. Люди, з якими я сьогодні готова співпрацюва-

ти, – успішні. Вони розуміють свою мету в житті, готові максимально розкрити свій потенціал і допомагати іншим людям. 

– Жанно Володимирівно, чи правда, що Ваша донька – футболістка?

– Так. Мої діти – це моя гордість. Вони дуже гарні, цілеспрямовані, самостійні та рішучі. Святослав закінчує навчання у ПДАТУ, а Мирослава – студентка І курсу Національного університету фізичного виховання і спорту України (футбол, футзал). Крім того, збирається освоїти професію арбітра. 

– Що Ви плануєте зробити у складі депутатського корпусу?

– Знаю, що потрібні серйозні зміни в галузі освіти та культури. Думаю, що зможу бути корисною людям. Вірю в Україну та українців!

Наталія СТАСЮК, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».