Середа, 24 Квітня 2024 р.
8 Жовтня 2010

ЩО ОЗНАЧАЄ ЧИСЛО 12?

Невже у нашому житті все відбувається хаотично, безсистемно та непрогнозовано!? Невже наше життя – це суцільні несподіванки та незрозумілості!? НІ!

12З того часу, як люди навчилися рахувати, вони зрозуміли, що в природі кожна дія, кожен вчинок має своє місце, має своє значення та число. Воно визначене природою, закладене Богом, а отже, від цього нам нікуди не сховатися. В цій ієрархії особливе місце займає число 12. Воно відіграє велику роль у нашому житті. Ця роль настільки значима та вирішальна, що багатьом здається, що саме навколо цього числа побудоване майже все. Вчені математики, астрологи, нумерологи, а також духовні отці відзначають, що число 12 має величезне значення та впливає на життя нашої землі та на нашу долю. Ви ніколи не замислювалися, чому рік поділено саме на 12 місяців? Чому 12 разів з’являється на небі круглий Місяць, поки замкнеться коло пір року? Чому доба ділиться на дві частини по 12 годин? Зрештою, чому Сонцю потрібно 12 місяців, щоб зробити свій річний шлях? Невже це простий збіг? А можливо, й справді на числі 12 основано принцип будови та функціонування Всесвіту.

Число 12 ми постійно знаходимо у міфології та релігії. Наприклад, грецький легендарний герой Геракл здійснив 12 подвигів. Старий Заповіт говорить, що народ Ізраїлів складається з 12 колін. У Новому Заповіті Ісус зібрав навколо себе 12 апостолів. Навіть в Апокаліпсисі від Івана не можна не помітити важливої ролі, яка відводиться числу 12. Небесний Єрусалим має 12 воріт, стіна міста має 12 підстав і на них написані імена 12 апостолів. Для поклоніння Агнець вибираються по 12000 праведників від кожного з 12 колін Ізраїлю.

Тож не випадково числу 12 відводять настільки важливу роль. Це число нашого життя, це число перемог. 12 – це ознака успіху та завершеності.