Четвер, 28 Березня 2024 р.
15 Жовтня 2010

АНДРІЙ МАСТИКАШ: «СИЛЬНІ ЛЮДИ ЗРОБЛЯТЬ НАШЕ МІСТО СИЛЬНИМ»

Місто буде розвиватись, якщо до керівництва ним прийдуть розумні, відповідальні та цілеспрямовані люди, котрі самі досягли вже чогось у своєму житті.

Людей, які цікавляться життям міста і не знають Андрія МАСТИКАША, мало. За період свого депутатства він заявив про себе як свідомий мешканець міста, котрий реально турбується про добробут кам’янчан. Андрій Ігорович знову балотуватиметься кандидатом у депутати міської ради. Що спонукало його до цього?

– На таке рішення вплинуло багато факторів, але головним серед них було те, що я не бажаю спокійно спостерігати за тим, як руйнується наше місто, як би банально це не звучало. Якщо мене оберуть, намагатимусь увесь свій досвід застосувати з користю для міста і його мешканців.

– Чому Ви обрали саме партію «Сильна Україна» Сергія ТІГІПКА?

– Серед усіх політичних сил «Сильна Україна» вирізняється тим, що є партією нового типу, і, насамперед, командою особистостей і нових лідерів. Більше того, ця партія є тією політичною силою, яка насправді прагне провести ефективні реформи суспільства. Саме тому я приєднався до ідей і цінностей, висунутих у програмі партії «Сильна Україна». Але мушу визнати, що не останню роль у цьому усьому відіграв склад місцевого осередку цієї політичної сили. Як усі вже мали змогу бачити, «Сильна Україна» в Кам’янці-Подільському складається з насправді сильних людей. Це – освітяни, лікарі, підприємці, юристи. Разом ми спроможні змінити майбутнє нашого міста на краще.

– У своїй програмі Ви говорите про реформування комунальної сфери міста. У Вас є конкретний план дій у цьому напрямку?

– У цьому запитанні є доля сарказму, і я, як не дивно, це розумію. Так, реформи в комунальному господарстві – це чудовий піар для декого. Ця тема наразі обговорюється всіма політичними силами. І люди готові їх слухати, що свідчить про те, що проблема дійсно більш ніж актуальна. Однак, скажу відверто, коли читаю чи чую

«…покращити, забезпечити роботу комунальних підприємств…» тощо, я відкладаю такі програми і не читаю їх. На мою думку, необхідно змінювати систему, якщо хочете, філософію побудови комунальної сфери. Необхідно на рівні міської влади створити умови, які б зруйнували монополізм комунальних організацій, тобто створити у цій сфері конкурентне середовище. Якщо такі умови будуть створені, то й надавачі послуг боротимуться за клієнта. А це надасть нам можливість отримувати якісні комунальні послуги за нормальними цінами.

Також, на мою думку, влада повинна всіляко сприяти створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Їх мешканці мають відчувати себе господарями не лише у власних помешканнях, а й на прибудинковій території. Зрозуміло, що це робота не одного дня, але за чотири роки це зробити цілком реально.

– Чи очікуєте Ви від виборів до місцевих рад якихось позитивних змін у житті нашого міста?

– На мій погляд, за останні роки ми стали набагато мудрішими. Мешканців міста, як і всіх українців загалом, важко ошукати популізмом і гаслами. Тому я впевнений, що новий склад міськради буде професійним, принциповим, чесним і небайдужим до долі своїх виборців і долі міста в цілому.

Вікторія ШИДЛОВСЬКА, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».