Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
15 Жовтня 2010

СЕРГІЙ ЛЯХ: «У ПОЛІТИЦІ – ЯК У СПОРТІ»

СЕРГІЙ ЛЯХКандидат у депутати Кам’янець-Подільської міської ради Сергій ЛЯХ народився 23 листопада 1978 р. в м.Носівка Чернігівської області. Згодом його сім’я переїхала до Кам’янця-Подільського. 1995 р. закінчив школу №1 і вступив на факультет фізичного виховання К-ПДПІ. 

Ще в школі Сергій почав цікавитися спортом, любов’ю до якого завдячує своєму вчителю Світлані НЮНЬКО. Навчаючись у школі, неодноразово брав участь у спортивних змаганнях і займав призові місця. Але по-справжньому почав захоплюватися спортом, 

коли прийшов у секцію боксу, до речі, у свій 

14-й день народження. 

Худорлявий хлопчик поступово перетворився у професійного спортсмена. Вже після першості міста, в якій він став чемпіоном, тренер зібрав усіх учнів і сказав, що вони мають стати майстрами спорту. Всі засміялись, окрім Сергія. Вже тоді він для себе твердо вирішив: «Я досягну поставленої мети!». 1995 р. він увійшов до збірної України з боксу, а на початку 1996-го виконав норматив майстра спорту. Захищав честь міста понад сто разів, виступав на міжнародних рингах, а згодом – і на професійних. На власному досвіді йому довелося відчути згубний вплив корупції в нашому суспільстві, яка, на жаль, процвітає і в спорті.

Його непримиренність із нашим корумпованим суспільством, байдуже ставлення влади до здоров’я нації, соціальна незахищеність громадян не дозволили йому залишитись осторонь і змусили проявити свою громадянську позицію. Погляди Сергія ЛЯХА на українське суспільство повністю співпадають з ідеями, задекларованими партією «Фронт змін». Тому 2009 р. він зрозумів, що саме в цій цілеспрямованій, рішучій і відповідальній за свої дії команді він зможе стати корисним для жителів нашого міста і громадян України загалом.

Чесність, наполегливість, звичка дотримуватися слова, вміння доводити розпочату справу до кінця – якості, якими Сергій завдячує спорту. І саме таким бачить себе у політиці.

Павло ЧУБАР, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».