Четвер, 25 Квітня 2024 р.
15 Жовтня 2010

ДІТИ СЕЛИЩА СМИРНОВА ПОВИННІ МАТИ НОВУ ШКОЛУ

Сьогодні найбільш важливим ресурсом зростання країни є знання. І дітям повинні забезпечити умови для їх здобутку. Гарні, охайні школи, де місця вистачить на всіх, – це завдання влади, яка повинна дивитися у майбутнє.

Та, на жаль, це не про ЗОШ №10, де заплановане будівництво другого корпусу (на 835 учнівських місць) із плавальним басейном так і не завершилося. 

Про це наша розмова з директором школи, кандидатом у депутати Кам’янець-Подільської міської ради за одномандатним мажоритарним виборчим округом №10 Леонідом ПЕЧИНОГОЮ.

– Фінансування будівництва школи здійснювалося за рахунок централізовано виділених коштів, – розповідає Леонід Антонович. –  З 1991 до 1995 року будівельниками зведено другий корпус школи, майже повністю виконано роботи з влаштування м’якої покрівлі, зведено стіни та перекриття плавального басейну та наземного утепленого переходу. На початок 1996 року обсяг виконаних робіт становив близько 60 відсотків, але через відсутність фінансування будівельні роботи було припинено. За цей час збудоване почало руйнуватися. Під будівельний майданчик відійшла більша частина шкільного двору, зруйновано спортивні споруди та майданчики, тому існує реальна загроза здоров’ю та життю учнів.

– Леоніде Антоновичу, які завдання ставите перед собою, балотуючись у міську раду?

– Я усвідомлюю велику відповідальність, яку буде  покладено на мене в разі обрання депутатом. За умови перемоги на виборах я своєю діяльністю в міській раді буду домагатися реалізації таких завдань: забезпечення ефективності, відкритості та прозорості в діяльності міської влади; підзвітність виборних органів міської влади перед виборцями (обіцяю звітувати перед виборцями округу про виконання передвиборчої програми не рідше одного разу на півріччя); використання реальних економічних важелів, на які може впливати міська рада, для забезпечення матеріального та соціального добробуту громадян, удосконалення діяльності влади в наданні освітніх, медичних, комунальних послуг; домагатися кредитування житлового будівництва для молодих і соціально незахищених сімей; утримання економічно обгрунтованих тарифів на комунальні послуги, пасажирські перевезення тощо; створення сприятливих умов для отримання молоддю

якісної освіти; оптимізація та розвиток мережі освітніх закладів через ефективне використання діючих і відкриття нових: добудова другого корпусу ЗОШ №10 і нового корпусу ДНЗ №16, відновлення функціонування за призначенням  ДНЗ №№19 і 28, відкриття в селищі Смирнова, за умови добудови другого корпусу ЗОШ №10, філій школи мистецтв, спортивної школи, Центру дитячої творчості, станції юних туристів тощо; впорядкування території селища Смирнова, ремонт і відновлення дитячих ігрових майданчиків, дорожнього покриття вулиць, вирішення проблеми заборони продажу алкоголю та тютюну поблизу дитячих закладів.

Прийшла пора змін. Я готовий мобілізувати свої знання, життєвий досвід, щоб прислужитися громаді, змінивши наше життя та життя нашого міста на краще.

Олександр НОВИЧЕНКО, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».