Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Жовтня 2010

ПОЛІТИК «НОВОЇ ХВИЛІ»

NU-Mirko.jpgМолодий, незаплямований, розумний, амбітний, інтелігентний, енергійний. Це все про  політика «нової хвилі» Олексія МІРКА. Він має досвід роботи в галузі енергозбереження, а також на державній службі на посаді головного спеціаліста управління економіки виконкому міськради. Півроку тому Олексій звільнився за власним бажанням, бо не міг більше боротися з тотальною бюрократією цього органу влади, де простим людям давалися прості відписки. Має дві вищі освіти: ПДАТУ, курси енергоменеджменту в регіональному Центрі з перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у сфері енергозбереження та енергоменеджменту Національного університету «Львівська політехніка».

Незважаючи на все, він впевнений, що завдяки свідомим, а не «сліпим» депутатам можна покращити добробут мешканців міста.

– Олексію Олексійовичу, Ви є керівником виконкому міського осередку партії «Наша Україна», висунуті кандидатом у депутати міськради. Окрім цього, Вам знайомі проблеми молоді. Які Ваші основні плани щодо покращення життя студентства та молоді?

– Подальше становлення та розвиток нашого міста неможливі без чітко визначеної та реальної молодіжної політики. Необхідно активізувати цей напрямок діяльності, оскільки Кам’янець – центр студентства. Для цього необхідно:

1. Розробити перспективний і реальний план молодіжної політики в місті.

2. Сприяти в реалізації всіх молодіжних ініціатив, спрямованих на вирішення нагальних проблем учнівської молоді та студентства.

3. Створювати умови для здійснення різних проектів і програм молоді міста, пов’язаних із проблемами нашої громади.

4. Підтримувати проведення міжнародних, загальнодержавних і регіональних наукових форумів, конференцій і симпозіумів, які розглядатимуть питання молодіжної політики.

5. Ініціювати відновлення мережі місць для відпочинку студентства і членів їхніх родин.

6. Забезпечувати постійну співпрацю між учнівськими та студентськими громадськими організаціями міста та органами місцевого самоврядування.

7. Допомагати в здійсненні міжнародної співпраці міських молодіжних і студентських організацій у різних напрямках діяльності.

– Як Ви бачите вирішення проблеми працевлаштування випускників? 

– Є багато шляхів. Одним з них, звичайно, є відкриття нових робочих місць. І допомогти в цьому повинні великі промислові підприємства. Міській владі необхідно не заважати, а сприяти покращенню роботи цих підприємств. Як один із варіантів, пропоную створення нового комунального підприємства, основним завданням якого було би залучення інвесторів для відбудови «старих», забутих підприємств – «Електроприлад», К-ПЕМЗ, а також для розбудови нових підприємств. 

– Ви певний час працювали на державній службі. Там є проблеми з працевлаштуванням для молоді?

– Сьогодні ми бачимо, що все вирішують гроші. У чиновницьких кабінетах переважно працюють не спеціалісти своєї справи. Ми це бачимо, коли стикаємось із тими чи іншими питаннями. А ті, хто дійсно хоче працювати для людей, не мають змоги. Хочу відзначити і те, що є справжні фахівці своєї справи, але їх замало.

Що ж до стажу, то знаю, що таке відбувається, бо сам із цим зіткнувся, коли йшов на державну службу. Благо, що досить довгий час пропрацював в управлінні освіти та науки, де займався аналогічним питанням, тому і зміг змінити посаду. Одним із перших почав працювати над перевіркою економічного обгрунтування 

тарифів (на той час підприємства ЗАТ «Тепловоденергія») на послуги з теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Тарифи на ці послуги були зменшені на 5 відсотків і діють донині.

У новоспечених випускників часто виникають проблеми з пошуком першого місця роботи. Особливо це стосується  державних установ, де в одній із вимог вказано, що стаж роботи на державній службі має бути щонайменше 2-3 роки. 

– І наостанок, яким, на Вашу думку, повинен бути справжній депутат? 

– Відданий своїй справі та своїй політичній силі. Депутати не повинні бути перебіжчиками. А найголовніше – депутат повинен дослухатися до проблем людей і вирішувати питання, що стосуються мешканців міста.

Отож Олексій МІРКО – людина, яка бачить проблеми, не боїться про них говорити і збирається їх вирішувати.

Голосуйте за найкращих!

Прес-служба Кам’янець-Подільської міської організації партії «Наша Україна».