Середа, 08 Травня 2024 р.
12 Листопада 2010

ПОРА ПОТИСНУТИ РУКУ ОДИН ОДНОМУ

Виборча кампанія до місцевих рад видалася надзвичайно запеклою, багатою на політичні баталії та міжусобні чвари. Демонстрація волевиявлення ка-м’янчан далася міській виборчій комісії надзвичайно складно, оскільки не всі по-літичні гравці захотіли провести політичну кампанію чесно та відкрито. Про це свідчать численні судові позови, фіксування порушень практично на кожній дільниці та напружена тривала робота МТВК з повторного підрахунку голосів практично на кожній дільниці. Із цього приводу висловився голова міської організації Партії регіонів Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО.

Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО– Володимире Володимировичу, чи справдилися Ваші сподівання від цієї виборчої кампанії?

– Вибори засвідчили у всій Україні,  що Партія регіонів за період перебування при владі не підірвала довіри громадян до своїх дій, а, навпаки, утвердилася в політичному житті країни. Наша команда під час цих виборів здобула значно більшу підтримку громадян, ніж у попередні роки, як на місцевому рівні, так і в представництві до обласної ради. Це свідчить про те, що мешканці міста втомилися від постійних чвар і бездіяльності провладних партій на місцевому рівні, які за роки своєї роботи спекулювали лише пустими балачками.   

– Чи задоволені Ви результатом волевиявлення кам’янчан?

– Громада Кам’янця своїм голосуванням підтримала кандидатів у депутати до міськради від Партії регіонів, знаючи цих людей за ті досягнення, які вже зроблені ними для благоустрою міста. Але такі кандидати, як Сергій СЕРЕДЮК, Олена ЧУБАЙКО, Інна БЛАЖКОВА змушені були звернутися до МВК з проханням про повторний підрахунок голосів. Комісія відмовила Олені ЧУБАЙКО та Інні БЛАЖКОВІЙ, у зв’язку з чим вони звернулися із заявою до Хмельницького обласного апеляційного суду, який зобов’язав МВК перерахувати результати виборів на дільницях цих кандидатів. 

Також велику роль у неточностях під час підрахунків відіграла складність цьогорічних виборів, оскільки людям довелося працювати з надзвичайно великою кількістю бюлетенів і документації без відпочинку більше доби. Тому потрібно, щоб результати на тих дільницях, де розрив між кандидатами був мінімальним, були повторно підраховані. Для нас важливо, щоб було встановлено дійсний результат.

– Як Ви можете прокоментувати ситуацію, що склалася навколо перегонів на посаду міського голови?

– Таких брудних технологій наше місто не бачило з початку заснування виборів. І це не просто слова, а факти, які випливають щодня під час повторного підрахунку голосів. «Команда» Ростислава ЯРЕМИ, яку він пропагував протягом всієї виборчої кампанії, спрацювала справді «продуктивно», адже саме тепер стають явними всі ті «технології», які вони застосували в період виборчої кампанії та безпосередньо у день виборів. 

Практично на кожній дільниці при повторному підрахунку голосів за кандидата на посаду міського голови масово виявлялися бюлетені на підтримку того ж таки кандидата на посаду міського голови – ЯРЕМИ, в яких, на відміну від решти, прізвище іншого кандидата в мери було надруковане з помилками. Ці бюлетені суттєво відрізнялися від зразків МВК, але їх відповідність буде встановлено лише експертизою, оскільки з цього приводу порушено кримінальну справу. 

Представники «Єдиного Центру» та Ростислава ЯРЕМИ перешкоджали роботі  дільничних виборчих комісій під час підрахунку голосів у день голосування та безпосередньо під час повторного підрахунку в МВК. 

Незважаючи ні на що, вибори в країні відбулися і в тих регіонах, де «помаранчеві» та «білосердечні» зазнали поразки, зберігається тенденція до оскарження виборів, визнання їх недійсними тощо, хоча у Запоріжжі, яке вважається «регіональним» центром, кандидат на посаду міського голови від Партії регіонів чесно ви-знав поразку та потис руку опоненту. 

Тому закликаю всіх тих, хто виграв, і тих, хто програв, потиснути руку один одному та разом докласти зусиль для розбудови нашого міста, працювати на благо та добробут кам’янчан.

Сергій СТЕФАНЮК, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».