П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
17 Вересня 2010

ПАРТIЇ «СИЛЬНА УКРАЇНА» НЕ ПОТРIБНI РЕЙТИНГИ В СЛАБКIЙ I БIДНIЙ КРАЇНI

Сергій ТIГIПКО«Сильна Україна» боротиметься за владу на найближчих місцевих виборах, аби провести реформи, необхідні країні.

На Всеукраїнському форумі «Сильна команда – сильна країна» лідер партії Сергій ТIГIПКО зазначив, що без термінових докорінних змін Україна приречена залишитися на узбіччі світових економічних процесів.

– Мені часто кажуть, що простіше говорити приємні речі та не озвучувати непопулярних заходів, – заявив Сергій Леонідович. – Але цього не буде ніколи, тому що не буває безболісних реформ. Проблеми треба атакувати. У політиці той, хто нічого не робить, втрачає більше, ніж той, хто робить і відповідає за свої слова. Мені не потрібні рейтинги в слабкій і бідній країні.

Йдіть у місцеві ради – беріть участь у формуванні більшості! Стійте на своєму! Вимагайте посад у системі виконавчої влади там, де ми не зможемо її формувати. Лише показавши свою ефективність у вирішенні місцевих проблем, ми зможемо закріпитися в українській політичній реальності.

Перемогою та головною умовою модернізації країни «Сильна Україна» вважає створення ефективної системи місцевого самоврядування.

– Ми маємо намір побудувати владну горизонталь, де всі ключові функції – освіта, охорона здоров’я, житлово-комунальне господарство – зосереджуються в окремих органах місцевого самоврядування. В той же час необхідно підвищити відповідальність влади перед виборцями, – заявив Сергій ТIГIПКО.

– Ми пропонуємо законодавчо регламентувати процедуру відкликання депутатів і мерів за невиконання своїх обов’язків перед виборцями. Також «Сильна Україна» виступає за введення депутатського мінімуму – кількість годин, які депутат повинен присвятити суспільній і політичній діяльності. Якщо хтось думає, що можна буде перемогти на виборах, прийти і не виконати своїх передвиборчих обіцянок, не помічати проблем регіону, не проводити реформ, то я цього ніколи не дозволю! Аж до виключення з партії, незалежно від посади і заслуг.

Сильне місцеве самоврядування – запорука ефективності держави в цілому. Необхідно створити тисячі центрів ініціатив на місцях, передати їм повноваження щодо вирішення місцевих проблем. Нині ж місцеве самоврядування та державна влада на практиці не розділені. Районні та обласні ради не мають своїх виконавчих політиків і змушені делегувати всі виконавчі функції державним адміністраціям, призначеним згори і часто надісланим здалеку чиновникам, які не відповідають за реалізацію делегованих повноважень ні перед радами, ні перед громадянами. Місцева влада повинна служити інтересам громади. Я впевнений що, «Сильна Україна» стане гідним зразком політичної партії нового типу, яка здатна провести зміни на національному та місцевому рівні, – заявив Сергій Леонідович. 

Василь СУКАЧ, заступник голови Кам’янець-Подільської міської організації політичної партії «Сильна Україна», депутат міськради.