Середа, 08 Травня 2024 р.
12 Листопада 2010

ПЕРЕЙМАННЯ СВІЖООБРАНОГО МЕРА

СІМАШКЕВИЧУ вівторок Кам’янець нарешті дізнався, що міським головою обрано Михайла СІМАШКЕВИЧА – 48-річного позапартійного – першого заступника голови Хмельницької ДПА. 

Ми вирішили задати новообраному меру декілька запитань.

– Насамперед хочу подякувати кам’янчанам, які повірили мені, віддавши за мене свої голоси 31 жовтня. Тепер старатимуся не втратити надій виборців, докладу всіх зусиль для подальшого розвитку рідного Кам’янця.     

– Михайле Євстафійовичу, з чого розпоч­нете роботу на посаді міського голови?

– Хочу встановити постійний зв’язок з городянами – створити «Гарячу лінію з міським головою». Цей телефонний номер у майбутньому повинен знати кожен кам’янчанин. А я повинен знати, як їм живеться, що їх хвилює. «Гарячу лінію» не слід розуміти лише як склад для скарг. Кожен житель міста має право підказати ідею, внести пропозицію меру міста з тим, щоб покращити життя в Кам’янці. Взагалі, я хочу у своїй роботі якомога більше спиратися на громадськість.        

– Тож співпрацюватимете зі ЗМІ?

– Постійно.

– І все ж, Ваші перші кроки…

– Налагодження системи в роботі, організація командної роботи. Часу на це піде небагато, тому що добре знаю ситуацію в місті.

Роботи ж буде багато. З першого дня. Зима, за­безпечення продовження контракту щодо постачання газу місту, підготовка бюджету-2011, латання старих дір, вирішення нагальних проблем… Приміром, остаточно вирішити питання щодо плати за торгові місця підприємців Центрального ринку.  

– Кадри сильно тасуватимете?

– Це не самоціль. Кадри потрібні надійні, відповідальні та перевірені. У першу чергу, мої заступники, керівники ключових напрямків роботи. 

– Як думаєте співпрацювати з депутатами міськради? У ній же буде представлено 9 партій…

– Нормально думаю співпрацювати. Сам я позапартійний, за характером – центрист. Тобто політичних симпатій не маю. Вважаю, що депутати всіх фракцій повинні об’єднатися навколо єдиної для всіх нас мети – відродження сильного економічно-промислового Кам’янця, подальшого його розвитку як культурно-туристичного центру.  

– Ви прихильник якого стилю керівницт-ва – демократичного чи?..

– Змішаного (сміється). 

– Михайле Євстафійовичу, не можемо обійти теми виборів. Якими вони видалися Вам?

– Ні сном, ні духом не думав, що балотуватимусь на посаду міського голови. Але коли сталася вкрай неприємна подія з Анатолієм НЕСТЕРУКОМ, на мене напосіли партійці із «Сильної України», а згодом – і губернатор Василь ЯДУХА. Так і так, мовляв, Ви з фінансово-економічним станом та інфраструктурою Кам’янця добре ознайомлені, керівників місцевих знаєте, то­-

му – карти Вам у руки. Я думав, радився з друзями і, врешті-решт, наважився.

Ніколи не думав, що вибори – така брудна справа. Не буду зупинятися на їх перипетіях, але скажу, що під час підрахунків бюлетенів мене «дістало»… Якби не почуття гумору, то, мабуть, втратив би віру в людство. Зі свого боку діяв чесно, поважаючи інших кандидатів. Коли завершилася передвиборна агітація, з подивом дізнався, що провів 120 зустрічей із виборцями.

– Кам’янчан цікавить Ваше ставлення до подій навколо Анатолія НЕСТЕРУКА.

– Звістка про арешт Анатолія Макаровича мене просто приголомшила. З ним у мене давні дружні, приятельські стосунки. Знаю його як щиру та порядну людину. Але щоб НЕСТЕРУК був хабарником і ще й вимагачем! Вірю, що правда переможе і він буде з нами. До речі, буду мати за честь працювати з ним в одній команді. 

– Як Ви ставитеся до різних розмов, які точаться нині навколо Вашої особи?

– Відверто кажучи, я цим не переймаюся. Мені це не цікаво. Головне, щоб у майбутньому не говорили погано.