Середа, 24 Квітня 2024 р.
24 Грудня 2010

РЕПРЕСІЇ ЧИ ХАЛАТНІСТЬ?

Cвобода22 грудня представники ВО «Свобода» здійснили марш-протест на знак політичних репресій з боку районної влади. Близько 50 людей з партійною символікою пройшли від центру міста до будівлі РДА. Під її стінами свободівці влаштували мітинг-пікет, який супроводжувався звуками імпровізованих барабанів. Причиною такого невдоволенння, на переконання свободівців, є утиски директора Боришковецького НВК Володимира БАРАНОВСЬКОГО (він – голова районної організації ВО «Свобода»). 

Учасники акції скандували: «Геть руки від БАРАНОВСЬКОГО! Геть продажну владу! Ні політичним репресіям! Один – за всіх, і всі – за одного!».

Під час виступу голова обласної організації ВО «Свобода» Ігор САБІЙ зазначив, що владі не вдасться продовжити своїх політичних утисків, і він, як депутат обласної ради, подасть клопотання про звільнення голови РДА із займаної посади. До мітингувальників вийшов заступник голови РДА Павло ДОВГОПОЛ, який, до речі, відповідає за гуманітарну сферу району, однак свободівці так і не дали можливості представнику влади виступити. Ми ж, у свою чергу, взяли коментар у двох сторін цього протистояння.

Володимир БАРАНОВСЬКИЙ, директор Боришковецького НВК:

– За останні 2 місяці у школі було вже чотири перевірки. З такою кількістю перевірок я вперше стикаюся за моє 6-річне перебування на цій посаді. Як керівник навчального закладу, я отримав дві догани. Вони базуються на тому, що в мене не на належному рівні оформлена документація: десь коми не поставлено, десь 

облікової книги немає тощо. В той же час, жодних 

зауважень щодо навчально-виховного процесу немає. У школі постійно проводяться різноманітні заходи, в тому числі всеукраїнського рівня. Батьки задоволені, діти також, класи теплі, створено всі умови для навчання та виховання. Тому ситуацію, що склалася, я розцінюю не інакше, як політичні утиски на мою адресу.

Павло ДОВГОПОЛ, заступник голови РДА:

– По-перше, я не розумію, чому мені не надали слова, щоб я роз’яснив ситуацію. Крім того, якщо директор діючий, то чому він сьогодні знаходиться на мітингу, а не займається навчально-виховним процесом. 

Дійсно, новий начальник відділу освіти РДА проводить перевірки у всіх школах району. Під час перевірки Боришковецького НВК було виявлено порушення у веденні документації. Директору школи дали 10-денний термін на їх усунення. Після повторної перевірки, яка відбулася через місяць, жодного недоліку не було виправлено. Директор попросив ще три дні, і от сьогодні він мітингує під стінами адміністрації. Жодного політичного утиску тут немає, і заяви про репресії з боку районної влади є безпідставними.